Labdarúgás

2024.08.06. 13:00

Pakson most is két mérkőzésben gondolkoznak (képgalériával)

Kellemetlen ellenfélnek tartja az FK Mornar együttesét Bognár György, aki továbbra is két mérkőzésben gondolkodik a párharcban. Böde Dániel, a Paksi FC csapatkapitánya pedig úgy fogalmazott, a Corvinul elleni hazai fiaskóból felállt a csapat és jó előjelekkel várják a mai összecsapást.

Teol.hu

A nemzetközi kuparajt előtt három selejtezőkör volt a célkitűzés Pakson, ezt elérte a csapat azzal, hogy – az Európa-ligából a román Corvinul elleni fájó búcsú után – a ciprusi AEK Larnacát kettős győzelemmel, 5–0-s összesítéssel kiejtve bejutott a Konferencialiga következő fordulójába. A harmadik számú sorozatban szerdán a montenegrói FK Mornart fogadja Bognár György együttese, a vezetőedző már az hazai odavágón kemény összecsapásra számít.

Jó hangulatban készül a Paks az újabb nemzetközi kupameccsére
Jó hangulatban készül a Paks az újabb nemzetközi kupameccsére
Fotó: Molnár Gyula

„Kellemetlen együttes a Mornar, masszívan védekeznek, és általában a csapatjáték kerül előtérbe az esetükben, jó játékosokkal rendelkeznekfogalmazott a tréner, aki leszögezte, most is két mérkőzésben kell gondolkodniuk. – Az elsőt mindig szorosra kell venni, mert a másodikon dől el a továbbjutás” – szögezte le.

A Mornart a Corvinulhoz hasonlította a szakember, mint mondta, a montenegróiakat nem a kezdeményező játék és a labdabirtoklás jellemzi, sokkal inkább a saját térfelükön, az egységes védekezésükből indulnak. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott, a Paksnak jobban fekszik az olyan ellenfél, amelyik „játszani próbál”.

Böde Dániel újságírói kérdésre elmondta, a mélypontról, amit a Corvinul elleni hazai 4–0-s vereség okozott, kilábalt a csapat, az Újpest elleni hétvégi bajnoki siker pedig még egy lökés adott a csapatnak.

„Egy nyelvet beszélünk, a lehető legjobban megértjük egymást, ami sokat segített, hogy gyorsan helyre tegyük magunkat. Kiváló csapategységünk van, és most a helyes úton érezzük magunkat – fogalmazott a csapatkapitány. – Hosszabbításban meccset nyerni mindig jó érzés, ilyenkor plusz önbizalmat is kapunk. Pozitív előjelekkel várjuk a kupatalálkozónkat” – tette hozzá a támadó.

Ezüstérmes vár a Paksra

Harmadik élvonalbeli szezonján van túl a montenegrói első osztályban a Mornar, amely egy ötödik és egy nyolcadik hely után a legutóbbi idényben ezüstérmet szerzett.

A Simo Medigovics irányította gárdát három szerb, egy japán és egy francia-gaboni légiós alkotja a hazai játékosok mellett. A Transfermarkt 2,7 millió euróra becsüli a keret értékét (a Paksét 8,9 millióra), legértékesebb játékosa a 300-300 ezer euróra taksált védők, Andrija Kaludjerovics és Velimir Ljutica, illetve Stefan Popovics kapus (a Paksé Vécsei Bálint 750 ezerrel).

A Mornar korábban a grúz Dinamo Tbiliszit és a szerb Radnicski együttesét búcsúztatta a Konferencialigában, a hétvégi bajnoki nyitányon viszont 1–0-ra kikapott otthon az újonc Otrant csapatától.

Konferencialiga, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés
Paksi FC–FK Mornar (montenegrói)
Paks, szerda, 19 óra. Vezeti: Dzmitry Dzmitryieu (fehérorosz)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!