NB III-as foci

2024.08.28. 19:28

Nem bírt a tavalyi bronzérmessel otthon a Szekszárdi UFC

Tovább kell várnia a Szekszárdi UFC-nek az első hazai pontjára, miután harmadik mérkőzését is elveszítette otthon az NB III-as focibajnokság Dél-Nyugati csoportjában.

Berg Sándor

Lékó Rolandék gólt igen, pontot viszont nem szereztek az előző idény bronzérmese ellen

Forrás: Szekszárdi UFC

Ellenkező előjellel várták a csapatok a hétközi fordulót, a Nagykanizsa hétvégén a PTE-PEAC otthonában továbbjutott a Magyar Kupában, a Szekszárd viszont a Kelen vendégeként búcsúzott a kiírástól. Mészáros István öt helyen változtatott az akkori kezdőn, bekerült többek között az a Budai Dávid, aki a középpályán jól fogta össze a csapatot. Komoly helyzetet nem is tudott kidolgozni az első félidőben az előző kiírás bronzérmese, csupán a játékrész közepén és végén volt egy-egy ziccere a zalaiaknak.

Lassan csorogtak a percek a szünet után is, aztán a 60. percben egy kontrát vitt gólig a Nagykanizsa. Bal oldali beadásra a hosszún érkezett Vukk Zsombor, a majosiaktól érkező támadó a kapus mozgásával ellentétesen visszafejelte a jobb felsőbe. Hátrányban sem tudott felpörögni az UFC, sőt a hajrában a vendégek újabb két gólt szereztek. A ráadásban Paksi Dániel szép egyéni megmozdulásával a szépítés – és a szezon első hazai gólja – összejött a sárga-feketéknek.

NB III, Dél-Nyugati csoport, 5. forduló
Szekszárdi UFC–FC Nagykanizsa 1–3 (0–0)
Szekszárd, Szalai L. (Ring, Farkas G.)
Szekszárd: Pomozi – Kárpáti K. (Horog, 67.), Fekete M., Péter A., Ágics, Béla D. –  Budai D. (Paksi, 85.), Lékó (Ignácz B., 53.), Gellér – Ulbert (Sütő, 67.), Arena. Edző: Mészáros István
Nagykanizsa: Mészáros D. – Kovalovszky, Szanyi, Lakatos Cs. – Csörgő (Lőrincz D., 80.), Terbe, Godzsajev-Telmán (Kondor, 86.), Ekker, Szökrönyös (Szabó B., 59.) – Vukk, László D. (János N., 59.). Edző: Gabala Krisztián
Gólszerző: Paksi (90+4.), illetve Vukk (60.), Csörgő (82.), János N. (90+1.)
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!