Női foci

2024.08.25. 10:51

A Szekszárdi WFC pécsi döntetlennel nyitotta az NB I-es női bajnokságot

Nem esett gól a Simple Női Liga pécsi bajnokiján. A Szekszárdi WFC 0–0-s döntetlennel kezdte a 2024/2025-ös szezont.

Teol.hu

A szekszárdiak döntetlennel kezdték a 2024/2025-ös NB I-es bajnoki szezont

Fotó: Beküldött kép

Eddigi két NB I-es szezonját egyformán vereséggel indította a Szekszárdi WFC. A 2022/2023-as bajnokság rajtján a Fehérváról (2–3), a 2023/2024-es idény nyitányán pedig a Puskás Akadémiától (0–2) kaptak ki a sárga-feketék, akik most az NB I-ben újonc Pécsi MFC-vel indítottak. 

A Szekszárdi WFC NB I-es története során először szerzett pontot első bajnoki mérkőzésén
A Szekszárdi WFC NB I-es története során először szerzett pontot első bajnoki mérkőzésén
Fotó: Kurdi József/PMFC

Hetvenöt percen át jól futballozott a Szekszárd a baranyaiak otthonában, az utolsó negyedórában azonban – el kell ismerni – a pécsieknek több gólhelyzetük is akadt, de szerencsére azok kimaradtak. A WFC-ben bemutatkozott két új szerzemény, Garabecz Veronika és Kuntzl Norina. A pécsieknél ezúttal nem lépett pályára a 18. születésnapját szombaton ünneplő Gyánó Lili, aki végig a kispadon ült.  

Simple Női Liga NB I, 1. forduló
PMFC–Szekszárdi WFC 0–0

Pécs, PMFC Stadion, 290 néző. Vezette: Kovács (Juhász, Rigó). Pécsi MFC: Bednar – Bódis, Bolboaca, Bocz, Rituper (Máté, 80.) – Kiss, Vasile, Belaya – Égi (Spiel, 80.), Turi, Farkas. Vezetőedző: Németh Zsolt. Szekszárdi WFC: Török – Schell, Acsádi, Jáhn, Zahár – Vári, Kovács Zs. (Garabecz, 72.) – Prigli, Kágyi K., Nagy-Cseke (Kuntzl, 88.) – Taylor. Vezetőedző: Micskó Márk. 

A szekszárdiak a második fordulóban, jövő szombaton a Puskás Akadémia ellen lépnek pályára (kezdés: 16.30 óra). 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!