Kosárlabda

3 órája

Euroliga: egy kétpontos győzelem választja el a Tarr KSC-t a főtáblától

Egy ponttal kapott ki Brnóban, így kettővel kell nyernie a főtáblára kerüléshez a Tarr KSC-nek. Az Euroliga selejtezőjének szekszárdi meccse szerdán este hat órakor kezdődik.

Rónai Gábor

Boros Júlia (a labdával) és a szekszárdiak az őszi idény legfontosabb meccsét játsszák szerdán este

Fotó: FIBA

Szezonbeli első hazai tétmeccsét játssza a Tarr KSC Szekszárd szerda este. A cseh Zabiny Brno elleni összecsapás tétje a női Euroliga főtáblájára való felkerülés. Jó alapot teremtett ehhez az egy héttel ezelőtti odavágón a Szekszárd, amely mindössze egy ponttal, 67–66-ra kapott ki a Vodova Arénában, így már egy szűk, kétpontos kék-fehér siker is főtáblás szerepést ér Magyar Bianka tanítványainak.

Magyar Bianka együttese jó alapot teremtett magának az Euroliga főtáblájára kerüléshez a brnói odavágón
Magyar Bianka együttese jó alapot teremtett magának az Euroliga főtáblájára kerüléshez a brnói odavágón
Fotó: Makovics Kornel

– Remek hangulatú mérkőzést játszottunk Brnóban. A kinti dobásaink nem voltak olyan sikeresek az elején, de végig harcoltunk, küzdöttünk a meccsen. Sajnos sok volt az eladott labdánk, amiből könnyű kosarakat tudtak szerezni – mondta az odavágó kapcsán Boros Júlia, a szekszárdiak mezőnyembere, aki természetesen előre is tekintett.

– Lepattanózásban szeretnénk előrébb lépni, valamint voltak hibák védekezésben is, amiket átbeszéltünk és reméljük, szerdán minimalizálni tudjuk őket. Fiatalos és energikus csapat vagyunk, nagyon jó a hangulat és úgy gondolom, gyorsan megtaláltuk a közös hangot az új játékosokkal is – tette hozzá az első mérkőzésen 12 pontig jutó magyar válogatott kosaras a klub hivatalos internetes oldalának. 

Amennyiben a szekszárdiak sikerrel veszik a párharcot, a főtáblán a francia Tango Bourges Basket, a török CBK Mersin és a görög Olympiakosz SFP együttesével kerülnének egy csoportba. 

Kathryn Westbeld szerint – aki az első meccsen 18 pontot szerzett – az Euroliga egy jó lehetőség a KSC-nek. 

Ha nem sikerül kiejteni a cseheket, akkor az Európa Kupában folytathatja a Szekszárd, ahol a spanyol Movistar Estudiantes, a francia Tarbes Gespe Bigorre valamint a román CSU Cluj vagy a görög Iraklisz várna rájuk.

Női Euroliga, selejtező, visszavágó 
Tarr KSC Szekszárd–Zabiny Brno 
Szekszárd, városi sportcsarnok, szerda, 18 óra. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!