Kézilabda

2024.09.05. 17:30

Új vezetőedző irányítja a Fekete Gólyákat

Az új szezonra Tatai Tamás irányításával készül a női NB II-es kézilabda-bajnokságban szereplő Szekszárdi Fekete Gólyák KC-t. A vezetőedző minimális elvárásként az előző idény szereplését tűzte ki célként.

Berg Sándor

Bordán Anna vezetőedzővel veretlenül nyerte meg az NB II-es bajnokság E-F csoport alsóházát a Fekete Gólyák, amivel a kilencedik helyen zárta a 2023/2024-es szezont. A szakember az új idényben az ifjúsági csapatot irányítja. Helyére érkezett Tatai Tamás, aki régi motorosnak számít a szakmában: 1998-ben Orosházán kezdte edzői karrierjét, később megfordult Hódmezővásárhelyen, Szegeden és Szentesen is, az elmúlt négy évet a Kozármisleny utánpótlásában töltötte, a kiváló korosztályos eredmények már az ő kezei alatt születtek a baranyai klubnál.

Az új idényben már nem a Bordán Anna, Tabajdi Ferenc edzőpáros irányítja a Szekszárdi Fekete Gólyákat
Az új idényben már nem a Bordán Anna, Tabajdi Ferenc edzőpáros irányítja a Szekszárdi Fekete Gólyákat
Fotó: Makovics Kornél – archív

– Az előző idényben elért helyezés megszerzése a minimum, de remélem, hogy sikerül a felsőházba kerülnünk. Ez sok mindenen múlik, a keret elég szűk, úgyhogy a fiatalok beépítése az elsődleges cél. Emellett pedig az utánpótlást olyan szintre felhozni, hogy megoldást jelentsenek pár év múlva a távozó vagy visszavonuló játékosok pótlására – nyilatkozta portálunknak Tatai Tamás, aki emellett új stílust honosítana meg a Fekete Gólyáknál. – A modern kézilabdát preferálom, vagyis a labdapattogtatás nélküli passz-futás-gyors befejezést. Szeretném látni a lányokon a küzdeni akarást és a jó kedvet egyaránt. Játszanak azoknak, akik kijönnek a mérkőzésünkre, lássák rajtuk, hogy örömmel csinálják azt, amit csinálnak. Győzelem után ünnepeljenek, de a vereséget se éljék meg tragédiaként, ezt az északi stílust szeretném elhozni Szekszárdra – tette hozzá az új vezetőedző, aki a felnőtt csapat mellett az új tanévben indított leány-fiú ovi kézilabda projektet is koordinálja majd.

A legutóbbi idény keretéből távozott Szmacska Liliána és Szalai Szabina, de visszatért több, mint egy évig tartó sérüléséből Dinnyés Diána. Az FGKC-nál történt változás még, hogy Tabajdi Ferenc – erre az idényre biztosan – hátralépett az edzősködéstől és a klub szakmai munkájáért felel majd (ezek közé tartozik minden technikai feladat az igazolásoktól a játékengedélyeken át a szövetséggel való kapcsolattartásig).

A szakember egy hosszú és sikeres pályafutást szakít meg. Tabajdi Ferenc 1994-től az akkori Ferropatent Lazúr Szekszárd SE-nél dolgozott egy évtizedig, majd az UKSE 2012-es megszűnése után tért vissza a Szekszárdi Fekete Gólyák KC-hez, ahol szakmai vezető, majd a felnőtteknél vezetőedző, az utánpótlásban edző, az elmúlt években Bordán Anna mellett a segédedzői feladatokat látta el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!