Labdarúgás

2024.09.06. 11:20

Jön az első igazi rangadó, a Bátaszék a Dombóvárt fogadja

Három csapat veretlen még a vármegyei I. osztályban, s kettő közülük egymás ellen játszik. A mindkét meccsét megnyerő Dombóvár FC az egy győzelemmel és egy döntetlennel álló Bátaszék SE-hez látogat (a harmadik veretlen a Bölcskei SE).

Rónai Gábor

Deli Dániel (kékben) az a játékos, aki képes eldönteni egy Bátaszék–Dombóvár rangadót

Fotó: Kiss Albert

Azt nem írjuk, hogy a tét nagy, és azt sem, hogy mi mindenről dönthet a csata. A harmadik fordulóban igazából a presztízsen kívül egy ilyen rangadónak komolyabb tétje nincs is – de érdemes megnézni a meccset, mert ha valakiktől, akkor ettől a két csapattól lehet várni valamit, lehet várni egy kis futballt. 
A dombóváriak eddig hozták a papírformát: a rajton 6–0-ra lépték le az osztályban újonc Bonyhád-Börzsöny SE-t, majd pedig Kakasdról hozták el az értékes három bajnoki pontot (2–1). A bátaszékiek éppen a kakasdiak ellen hullajtottak el két pontot (a rajton 0–0-ra végeztek), aztán a hétvégén a várakozásoknak megfelelően 4–1-re megverték idegenben a fiatal tehetségeket szerepeltető Holler UNFC alakulatát. 

A nyári szünetben jól erősítettek a bátaszékiek, akik leigazolták a Bonyhádról távozó Deli Dánielt, Calka Norbertet és Lizák Pétert, Szekszárdról érkezett hozzájuk Gulyás Péter, és sérülése után újra teljes értékű harcos a fiatal Héhn Olivér. Buzás Attilának egyre kellemesebb gondjai vannak a csapat-összeállítást illetően, sokak szerint ez a csapat képes lehet újra bajnoki címet szerezni (legutóbb a 2013/2014-es idényben sikerült ez a bátaszékieknek). 

A dombóváriaknak közel sem alakult ilyen jól a nyaruk, Horváth Zoltán csapatából távozott Orsós Tamás, Fila Géza és Borbély Ákos is, a szezon gólkirálya, Jenei Bálint pedig az első két bajnokin még nem volt bevethető, s nagy kérdés, hogy a bátaszékiek elleni összecsapáson ott lesz-e a pályán. Vele teljesen más a dombóváriak támadóereje, főleg akkor, ha jó formában van a rutinos Horváth Árpád, akinek ez már a 11. szezonja a DFC színeiben. 

A két együttes az előző szezonban háromszor is megmérkőzött. A kvalifikációs bajnokságban a bátaszékiek 3–0-ra diadalmaskodtak, a vármegyei I. osztályban viszont mindkét találkozót 1–0-ra a DFC nyerte. A bátaszéki mérkőzést Hetesi Gábor, a dombóvárit pedig Jenei Bálint találata döntötte el. 

Tolna vármegyei I. osztály, a 3. fordulóban. Szeptember 7., szombat: Bátaszék SE–Dombóvár FC 16.30, Holler UNFC–Bölcskei SE 16.30. Szeptember 8., vasárnap: Tevel Medosz SE–Kakasd SE 16.30. A Bonyhád-Börzsöny SE a hétvégén szabadnapos lesz. 

 Vármegyei I. osztály, az állás
    1.    Dombóvár     2    2    0    0    8–1    6
    2.     Bátaszék    2    1    1    0    4–1    4
    3.    Bölcske    1    1    0    0    3–0    3
    4.    Börzsöny    2    1    0    1    3–8    3
    5.    Kakasd    2    0    1    1    1–2    1
    6.    Holler UNFC    1    0    0    1    1–4    0
    7.    Tevel    2    0    0    2    2–6    0

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!