Női labdarúgás

2 órája

A Szekszárdi WFC a három pontért utazik a soroksáriak otthonába

Szezonbeli első győzelmére hajt a vármegyeszékhely női gárdája. A Szekszárdi WFC a Soroksár SC otthonában lép pályára a Simple Női Ligában.

Teol.hu

A Szekszárdi WFC játékosai szeretnének győzelmet ünnepelni Soroksáron

Fotó: Kiss Albert

Jobb ellenfél nem is kerülhetett volna Micskó Márk alakulatának útjába, a soroksáriak eddig még nem szereztek pontot a 2024/2025-ös szezonban, s a ma 16 órakor kezdődő összecsapást a tabella utolsó előtti helyéről várják. 

A Szekszárdi WFC az idei szezonban eddig meggyőzően teljesít, csak a lendületet adó első siker hiányzik
A Szekszárdi WFC az idei szezonban eddig meggyőzően teljesít, csak a lendületet adó első siker hiányzik
Fotó: Kiss Albert

A szekszárdiak sem állnak sokkal jobban, hiszen a négy bajnokijukból kétszer döntetlent játszottak, kétszer pedig vereséget szenvedtek. A nyitányon az újonc, de remekül szereplő Pécsi MFC-vel 0–0-ra végeztek idegenben Acsádi Petráék, akik legutóbb úgy játszottak 2–2-es döntetlent a DVTK-val, hogy három perccel a találkozó vége előtt még győztesnek tűntek. 

A két vereségüket pedig Győrben (1–2) és hazai pályán a Puskás Akadémiával (0–1) szemben szenvedték el a sárga-feketék, aki azonban a játék képe alapján mindkét összecsapáson szintén megérdemeltek volna legalább egy-egy bajnoki pontot. 

A soroksáriak otthonában megtörhet a jég, s meglehet az első győzelem, legalábbis ebben bízik a vezetőedző, Micskó Márk, aki orrtörés miatt nem számíthat Kágyi Kíra játékára. Arra ellenben igen, hogy csapata ezúttal is azt a stabil futballt nyújtja, amit az első négy körben. Ha így lesz, a két csapat közti kvalitások a szekszárdiak felé billenthetik a mérleg nyelvét. 

Simple Női Liga, az 5. fordulóban. 
Soroksár SC–Szekszárdi WFC
Szombat, 16 óra. Vezeti: Alafi Beatrix.

A bajnokság állása: 1. ETO FC Győr 12 (4 mérkőzés), 2. FTC-Telekom 9 (3), 3. MTK Budapest 9 (4), ...10. Szekszárdi WFC 2 (4) ponttal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!