Változás a válogatottnál

21 órája

A KSC Szekszárd korábbi edzőjét nevezték ki a magyar válogatott élére

Két korosztályos válogatottnál is új szövetségi edzőt nevezett ki az MKOSZ. A női U20-as nemzeti csapatot a jövőben Magyar Gergely irányítja majd.

Teol.hu

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) szakmai vezetése döntött arról, hogy kik irányítják ősztől szövetségi edzőként a különböző utánpótlás-válogatottakat. A hat nemzeti csapatból (három fiú és három leány) négynél nem történt változás, de az U16-os fiú- és az U20-as női csapat élére is új szövetségi edzőt neveztek ki. Utóbbiaknál a KSC Szekszárd NB I-es együttesét 2012-től 2015-ig irányító, jelenleg a DVTK Akadémia szakmai igazgatóját, Magyar Gergelyt nevezték ki.

Magyar Gergely az U20-as női válogatott új szövetségi edzője
Magyar Gergely az U20-as női válogatott új szövetségi edzője
Forrás: dvtk.eu

„A múlt nyáron Tursics Krisztián vezetésével az U20-as válogatottunk sajnálatos módon kiesett az A-divízió mezőnyéből az Eb-n, amit alapvetően mindannyian nagy kudarcként éltük meg, és ezután úgy éreztük, hogy sportszakmai szempontból edzőváltásra lesz szükség ennél a korosztálynál” – fogalmazott az Utánpótlássportnak Mészáros Zalán, az MKOSZ szakmai és utánpótlás-bizottságának elnöke. 

Aktív pályafutása során az Atomerőmű SE-ben is megfordult, a paksi klubnál Örökös bajnoka, akinek mezét idén márciusban vonultatta vissza az ASE, elmondta, a fiúknál az U16-os válogatott szakmai stábjánál is történt változás. Mint mondta, a változás kényszerű volt, ugyanis az Atomerőmű SE és a Bonyhádi KSE korábbi játékosa, Faragó Péter a román első osztályban kapott vezetőedzői megbízatást, így ezzel párhuzamosan nem tudta vállalni a további munkát a válogatott élén. A helyét Ferenczi Tamás veszi át, aki a 2009-es korosztályt nagyon jól ismeri, mivel a központi képző-kiválasztó programban az elmúlt években éppen ő foglalkozott ezzel az évjárattal. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában