Kosárlabda

2 órája

Légiós csere: kanadai irányító váltja az Atomerőmű SE megsérült amerikai játékosát

Hosszabb időre kidőlt Kahlil Dukes, az Atomerőmű SE irányítója, akinek a helyére a kanadai Yasiin Joseph-et szerződtette a paksi klub.

Teol.hu

Az Endo Plus Service-Honvéd ellen megnyert szezonnyitó bajnoki mérkőzésen Kahlil Dukes olyan szerencsétlenül ért földet, hogy a bal karjában csonttörést és izomszakadást szenvedett, így a teljes felépülése akár két hónapba is telhet. A klub közleményében hozzáteszi, végig a játékos mellett állnak és minden lehetséges módon segíteni fogják az amerikai irányító rehabilitációját, így a mielőbbi visszatérését. Az Atomerőmű SE ugyanakkor egy kanadai légióssal pótolta a Dukes által hagyott űrt.

Yasiin Joseph az Atomerőmű SE új légiósa
Yasiin Joseph az Atomerőmű SE új légiósa
Fotó: Koncz Marton

Yasiin Joseph nem ismeretlen a magyar közönség számára, hiszen a 2022/2023-as szezonban a Kosztasz Flevarakis által vezetett Sopron KC csapatát erősítette, korábban pedig megfordult a holland és az ukrán első-, majd a francia másodosztályban is. Tavaly az Evreux színeiben lépett pályára, ahol 33 mérkőzésen 12,5 pontot, 2,8 lepattanót és 4,5 gólpasszt átlagolt. A kanadai játékossal három hónapos szerződést kötöttek, számolt be róla a klub.

Az Atomerőmű SE pénteken 18 órakor az Alba Fehérvár ellen játssza első hazai bajnokiját a szezonban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában