Labdarúgás

11 órája

„Mondtam Bödének, hogy a meccs előtt ne egyen meg három csirkecombot”

Megint viccesre vette a figurát Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője. Az atomvárosiak kiütéses debreceni sikere után Böde Dánielnek is üzent.

Teol.hu

Fotó: Török Attila

A meccs egyik érdekes jelenete az volt, amikor tizenegyeshez jutott a Paks, ám a büntetőt nem a 149 gólnál járó Böde Dániel, hanem Ötvös Bence végezte el. Bognár pedig szerette volna, hogy jubileumot ünnepelhessen a paksi ikon. 

Böde Dániel nem állt oda a büntetőhöz, így még várnia kell a 150. NB I-es góljára
Paks 20240829 Labdarúgás Konferencialiga visszavágó mérkõzés Paks FC Mlada Boleslav Fotó: Dömötör Csaba - Nemzeti Sport A képen:    Böde Dániel 
Fotó: Dömötör Csaba

„Kiabáltam Daninak, hogy végezze el ő, de azt mondta, majd legközelebb. Sok lehetősége volt a gólszerzésre, de most nem forgolódott olyan jól a kapu előtt, ahogy szokott. Meg is jegyeztem, hogy máskor a meccs előtt négy órával ne egyen meg három csirkecombot” – viccelődött egy kicsit az érthetően remek hangulatban lévő Bognár. 

A Paks úgy játszott Debrecenben, mintha az életéért küzdene, pedig nem a találkozót harmadik helyezettként váró atomvárosiaknak, sokkal inkább a kiesés elől menekülő hajdúságiaknak kellett volna csípkedniük magukat a találkozón. 

Nem megy Máté Csabával a DVSC-nek, a szekszárdi születésű edzővel a kispadján eddig mind a négy bajnokiját elveszítette a piros-kék egylet. A korábbi szoros vereségekkel ellentétben azonban most csúnyán beleszaladtak a késbe a hazaiak – csak a Pakson múlott, hogy öt lett a vége, és nem szórta meg kétszámjegyű vereséggel a Lokit Bognár György alakulata. 

Öt gól után ünnepelhettek a Paksi FC futballistái Debrecenben
Öt gól után ünnepelhettek a Paksi FC futballistái Debrecenben
Fotó: Czinege Melinda

„A Debrecenben sokkal több képesség és futball van, mint ami ma kijött – összegzett a paksiak szakvezetője a meccs után. – Van ilyen nap, mikor valakinek semmi nem sikerül, a másiknak pedig minden. Az első perctől kezdve működött a csapatjáték, talán a középpálya volt a döntő, ahol nagy fölényt tudtunk kialakítani. Védekezésben és támadásban is kiharcoltuk a magunkét. Ez az eredmény nem tükrözi a két csapat közti különbséget. Mindig a csapatjáték dominál nálunk, és ez ma is így volt, egységesek voltunk elöl és hátul is” – értékelt Bognár György. 

A Paksi FC lendületét nem tudta megtörni a Nemzetek Ligája-találkozók miatt elrendelt bajnoki szünet, ott folytatták Windecker Józsefék, ahol a Fehérvár (2–1) és a Ferencváros (3–1) ellen abbahagyták.

A debreceniek ellenben komoly hullámvölgyben vannak, s csupán az utolsó előtti helyen állnak a tabellán.

A dühös debreceni drukkerek a találkozó után levetették a mezeiket Dzsudzsák Balázsékkal, akik megszégyenítve, félmeztelenül vonultak be az öltözőbe. 
Máté Csaba egyelőre tovább dolgozhat, de aligha lesz elnéző a klubvezetés, ha szombaton a Fehérvár FC otthonában is pont nélkül marad a Loki.

A paksiak pedig vasárnap, a sereghajtó Kecskemét ellen játszanak a Fehérvári úti stadionban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában