Kosárlabda

3 órája

A harmadik negyedbeli rövidzárlat sokba került a Tarr KSC Szekszárdnak (képgaléria)

A gyengére sikeredett harmadik negyedben bukta el a francia Tarbes elleni Európa-kupa-találkozóját Magyar Bianka csapata. A Tarr KSC Szekszárd hiába hajrázott.

Rónai Gábor

Marena Whittle (a labdával) volt a Tarr KSC Szekszárd egyik legjobbja

Fotó: Denes Martonfai

Nincs még egy olyan nemzet Európában, amelynek ilyen sok képviselőjével találkozott volna nemzetközi kupamecccsen a Tarr KSC Szekszárd. A kék-fehérek szerdán este a hatodik francia riválisukkal mérkőztek, s a Tarbes Gespe Bigorre elleni összecsapásnak úgy vághattak neki, hogy az eddigi tíz találkozójukból négyet megnyertek, hatot elveszítettek. 

Kathryn Westbeld pontjaival sokáig vezetett a Tarr KSC Szekszárd csapata
Kathryn Westbeld pontjaival sokáig vezetett a Tarr KSC Szekszárd csapata
Fotó: Denes Martonfai

Ugyanakkor hazai pályán francia riválisaik közül legyőzték már a Villeneuve d’Ascq, a Montpellier és a Carolo Basket csapatát (utóbbi siker Európa-kupa bronzot ért a KSC-nek), semleges helyszínen pedig a Saint Amand Hainaut gárdáját múlták felül.

Kicsit ijesztőnek tűntek a franciák, amikor kifutottak a pályára melegíteni, szerencsére a KSC játékosai nem ijedtek meg, és az amerikai Kathryn Westbeld, valamint az ausztrál Marena Whittle pontjaival szépen lépegettek el riválisuktól. Amikor Bernáth Réka a hetedik percben bevágott egy duplát, előbbi 8, utóbbi 7 pontnál tartott, addig ketten jegyezték az összes szekszárdi pontot. 

Tetszetős volt a Tarr KSC játéka

Nagyon szépen játszott a KSC, de azt, hogy egy ilyen kaliberű csapat ellen egy negyed alatt 26 pontig jut el, talán senki sem gondolta. Hiába vezetett azonban már kilenccel is Magyar Bianka gárdája (a 8. pecben 24–15 volt az állás), a Tarbes nem adta fel, és a nigériai Murjanatu Musa palánk alatti erőszakosságával, valamint a szlovén Ajsa Sivka tripláival kapszkodott, s előbb 30–30-nál beérte a kékeket, majd utóbbi hármasával már előnybe is került a nagyszünet előtt. Sajnos nemcsak ponthátrányba került a KSC, egy ütközés után a finn Sara Bejedi a földön maradt, s ölben kellett levinni. 

Sara Bejedi egy ütközés után a parketten maradt – szerencsére a negyedik felvonásra visszatért
Sara Bejedi egy ütközés után a parketten maradt – szerencsére a negyedik felvonásra visszatért
Fotó: Denes Martonfai

A kis karmester a szobakerékpárt tekerte, amíg a társai harcoltak – és ezt szó szerint kell érteni, mert a franciák igencsak bekeményítettek. Alig engedtek dobóhelyzetet a Szekszárdnak, s négy percnyi játék után 52–39-re fordítottak. A záró negyed előtt pedig már 17-tel mentek a vendégek, akik úgy hozták le a harmadik tíz percet, hogy a KSC mindössze négy pontot tudott felírni a villanytáblára.  

Az utolsó tíz percre még visszajött Sara Bejedi, akinek szerencsére nem lett baja, de segíteni már ő sem tudott. Theodoreán Alexandráék ugyan visszajöttek tíz ponton belülre, a franciák voltak olyan rutinosak, hogy a hátralévő időben már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. 

A KSC az Európa-kupa harmadik fordulójában, október 23-án a Movistar Estudiantes otthonában lép pályára. 

Női Európa-kupa, G-csoport, 2. forduló
Tarr KSC Szekszárd–Tarbes Gespe Bigorre 59–68 (26–20, 11–18, 4–20, 18–10)
Szekszárd, városi sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Zubak (szlovák), Lapanovic (szlovén), Ribakovs (szlovák).
Tarr KSC Szekszárd: Horváth B. 4, Bejedi, Whittle 17/3, Westbeld 16/6, Johnson 5. Csere: Bernáth 5/3, Mányoky 2, Boros J. 1, Theodoreán 5/3, Baa 4. Vezetőedző: Magyar Bianka. Tarbes Gespe Bigorre: Barahman 9/3, Droguet 2, Musa 23, Sivka 14/9, Zodia 6. Csere: Fora 3/3, Strunc, Ewodo 11/3, Monasse. Vezetőedző: Francois Gomez.
Az eredmény alakulása, 3. perc: 10–9. 5. p.: 15–9. 8. p.: 24–15. 13. p.: 28–22. 15. p.: 30–30. 18. p.: 35–35, 23. p.: 39–45. 26. p.: 39–52. 33. p.: 47–60. 36. p.: 52–62. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában