Hírek

2009.08.19. 16:56

Megszólalt a kirúgott szóvivő

Visszautasítja Tarlós állításait Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivője – írja a hirszerzo.hu.

hirszerzo.hu

Mint arról kedden beszámoltunk: miután az Index kedden nyilvánosságra hozta, hogy a BKV-t felügyelő Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes (MSZP) szóvivőjét a BKV alkalmazza főállásban, a fővárosi közlekedési vállalat vezérigazgatója bejelentette, rendes felmondással megszüntették a szóvivő munkaviszonyát.

Az Index hírportál kedden hozta nyilvánosságra, hogy a BKV-t felügyelő szocialista főpolgármester-helyettes szóvivője 2007 elején került a 4-es metró projekt keretében a közlekedési vállalathoz. Néhány hónapig a metróprojektet koordináló DBR igazgatóság szóvivője volt, ám 2008 elejétől már Hagyó Miklós belső embereként tűnt fel a hírekben.

Tarlós István a Fidesz fővárosi frakcióvezetője közölte 2007. február óta fizetéssel, prémiummal, egyéb juttatással együtt a szóvivő számára a BKV 23 millió 600 ezer forintot fizetett ki - írja a hirszerzo.hu.

A szóvivő szerdán közleményében leszögezte: mivel se nem közszereplő, se nem köztisztviselő, tájékoztatási kötelezettsége nincs. Azonban továbbra is fenntartja a nyilatkozatát szerződéséről, annak folytonosságáról Kocsis Istvánnal tárgyalt személyesen. Kifejtette: „a BKV Zrt vezérigazgatójának, mostanában bizonyos ügyekben, amik a BKV-nál történnek, valamilyen oknál fogva hiányosak emlékei, többek közt így az ő foglalkoztatásomat illetően is.”

Szerinte a két feladat ellátása nem összeférhetetlen, sem jogilag, sem erkölcsileg nem volt kifogásolható, „még ha egyesek politikai, egyéb és PR okoknál fogva most ezt más színben szeretnék feltűntetni.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!