Ország-világ

2005.08.25. 00:00

A sikeres magyar bandita

Az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezettjének számít a Desperado, amelynek neve magyarul banditát jelent. A zenekar Debrecenből indult hódító útjára.

Parcsami Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="181"] Képünkön balról jobbra Betti énekel, Zoy és Zsolti gitározik
[/caption]– Ezen a nyáron a nyaralást a turné jelenti számunkra – mondja Zsolti, az együttes énekes-gitárosa. – Vannak olyan napjaink, amikor nem egy, hanem több fellépésünk is van.
A múlt évben nem kevesebb mint négyszáz koncertet adtunk. Az idén talán még ezt is sikerül túlszárnyalnunk.
A csapat legközelebb csütörtökön Tetétlenen, pénteken Pécsen, szombat délután Veszprémben, este pedig Nagybajomon lép fel. – Vasárnap utazunk pár napra Erdélybe, ahol szintén több koncertet adunk – avat be Zsolti. – Budapesten szeptember 10-én koncertezünk, de ennek a helyszíne még nem végleges. Viszont annyit már most elárulhatok, hogy óriási bulira készülünk. A banda erre a fellépésre további három taggal is kiegészül. A koncerten egy dobos, egy billentyűs és egy baszszusgitáros lesz a segítségünkre.
A Desperado, amely nevét Robert Rodriguez 1995-ben készült, azonos című filmjéből kölcsönözte, megalakulása óta kétévente adott ki újabb lemezt. – Ezzel a hagyományunkkal továbbra sem szeretnénk szakítani – árulja el. – Így a következő albumunk jövő ősszel lesz csak esedékes. Rajongóink azonban addig sem maradnak lemez nélkül, hiszen nemsokára megjelenik a Fáj című maxink, amelyhez klip is készül. A legutóbbi nagylemezünk, a 2004. év végén megjelent, Csak egy perc… című már aranylemez lett, és reménykedünk benne, hogy a Gyere és álmodj! albumhoz hasonlóan hamarosan ez is platinává érik.
A népszerű együttes Debrecenből indult hódító útjára, és tagjai mind a mai napig a városban élnek. – Eleinte főként hátrányt jelentett a vidékiségünk, nem vettek bennünket komolyan – meséli. – A koncertek szervezői gyakran furcsán néztek ránk, hogy mit keresünk mi ezen a pályán. Szerencsére ez már a múlté, sikerült bebizonyítanunk, hogy tudunk mi is zenélni. Ma már elfogadnak, és ha Pestre hívnak bennünket, számolnak azzal, hogy utaznunk kell. Debrecenbe mindig örömmel megyünk haza, és eszünk ágában sincs felköltözni a fővárosba. Mindegyikünknek ott élnek a szülei és a barátai, ráadásul ott van a stúdiónk is – mondja büszkén Zsolti.

A Desperado együttes tagjai és lemezei

Megalakulás: 1998-ban Tagjai: Betti, Zsolti, Zoy Lemezeik: Kívánhatsz bármit (2000), Gyere és álmodj!(2002), Csak egy perc… (2004)

Lemezeik: Kívánhatsz bármit (2000), Gyere és álmodj!(2002), Csak egy perc… (2004) Képünkön balról jobbra Betti énekel, Zoy és Zsolti gitározik -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában