Közélet

2013.02.02. 13:29

A város megtartja, s maga működteti

Paks hétéves gazdaságfejlesztési programjának kiemelt célja az egészségügyi szolgáltatásfejlesztés, ezért nem adja át az államnak az intézmények működtetését

Vida T.

A város nem adja át az államnak, hanem továbbra is vállalja a járóbeteg-szakellátási feladatok elvégzését, és a szakorvosi rendelőintézetet saját intézményként működteti tovább. Erről legutóbbi rendkívüli ülésén hozott döntést a képviselő-testület. Az indoklásban az áll, hogy a város hétéves gazdaságfejlesztési programjának kiemelt célja az egészségügyi szolgáltatásfejlesztés. Éppen ezért az önkormányzat a múltban is kiemelt figyelmet fordított az egészségügyi alap- és szakellátásra, saját beruházásként megépült a rendelőintézet, létrejött az egynapos sebészet, befejezéséhez közeledik a gyógyászati központ építése.

Arról is döntöttek, hogy a városi rendelőintézetet önálló költségvetési szervvé alakítják. Mindezen túl a város vagyongazdálkodási tervéről, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal kötött használati és bérleti szerződésben vállalt feladatokról tárgyaltak a városatyák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!