Közélet

2013.12.07. 21:08

A véradó mozgalomért végzett munkát díjazták

A város és a térség sokszoros véradóit, illetve a szervezésben segédkezőket ismerték el pénteken, a Magyar Vöröskereszt ünnepségen, a Ditte Étteremben.

TEOL/H.E.

 A Véradó mozgalomért ezüst kitüntetést vehette át a szakályi Feuerbach Szabolcs, a település polgármestere, Törő Péter pedig a véradó mozgalom támogatásáért kapott díjat, akárcsak Máj Zoltán, Értény első embere.

Elismerő oklevelet és ajándékot vehetett át 9 ötvenszeres és 7 hatvanszoros véradó. A hőgyészi Kálmán Andrást hetvenszeres véradóként díjazták, Molnár Imre hetvenötször, Németh Zoltán nyolcvanszor, Sütő József kilencvenszer, Berkes Béla pedig százszor nyújtotta már segítségül a karját. Utóbbi önkéntesek mind tamásiak.

A véradók segítségét a Vöröskereszt megyei és területi vezetői mellett Ribányi József, a város polgármestere és dr. Bocskai Tünde, az Országos Vérellátó Szolgálat szekszárdi területi főorvosa köszönte meg a vacsorával befejeződő esten.

Elhangzott továbbá, hogy a hagyományoknak megfelelően a két ünnep között idén is lesz véradás Tamásiban. December 30-án 10 és 16 óra között várják az önkénteseket a véradó állomáson, és a szervezők apró meglepetéssel is készülnek számukra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!