Közélet

2012.05.19. 06:02

Kevesebben folyamodnak segítségért

Nincs elfogadott nemzeti drogstratégia, és ez a prevenciót is megnehezíti – hangzott el a szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi ülésén.

TEOL/M.Á.

Kálóczi Andrea, a KEF titkára elmnondta, a szerhasználattal kapcsolatos egyre szigorodó jogszabályok pedig azt eredményezik, hogy az alkalmi drogfogyasztók nem mernek segítséget kérni, mert félnek a következményektől. Holott ők sokkal többen vannak, mint azok, akik már függővé váltak.

Az eseményen dr. Kertész Ágnes, a Balassa János megyei kórház pszichiátriájának osztályvezető főorvosa az osztályának a jelenéről, jövőjéről beszélt.

Mint kiderült, pályázati forrásból számos fejlesztés megvalósul a jövőben, ennek egy szelete lesz a nappali szanatórium kialakítása, ahol a klasszikus pszichiátriai betegeket és a fiatalkorúakat, fiatal felnőtteket kezelhetik. A tervek között szerepel csoportszobák és foglalkozásterápiás helyiségek és egy udvar megvalósítása is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!