Közélet

2013.01.22. 15:37

Orvosi ügyelet: egyeztetnek a mentőkkel

Megállapították: Tolnán az ügyeleti ellátás jelenlegi formájában nem felel meg a jogszabályi előírásoknak.

S. K.

Együttműködési megállapodást kellene kötnie a tolnai önkormányzatnak a mentőszolgálattal, amennyiben az orvosi ügyeleti ellátást az eddigi formában kívánja működtetni. A megyei kormányhivatal népegészségügyi szakigazgatási szerve kistérségi népegészségügyi intézete a közelmúltban felülvizsgálta a működési engedélyhez tartozó iratokat, és megállapította, hogy az ügyeleti ellátás jelenlegi formájában nem felel meg a jogszabályi előírásoknak. A minisztériumi rendelet szerint ugyanis a központi ügyeleti ellátást a mentőszolgálattal együttműködve kell teljesíteni.

A tolnai képviselő-testület nemrégiben rendkívüli ülésen tárgyalta a témát. Több képviselő is úgy vélte, hogy a döntés előtt alaposan körbe kell járni a témát, pénzügyi szempontból, illetve a betegellátás minősége szempontjából is. Mindenesetre a polgármestert megbízták azzal, hogy egyeztessen a mentőszolgálattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!