Közélet

2013.02.14. 17:32

Rota vírus miatt lezárták az intézményt

Látogatási tilalom van hétfő óta az idősek otthonában és gondozóházában. Annak ellenére, hogy influenzaszezon van, nem ez az oka a zárlatnak.

TEOL/V.T.

Gogolák Róbertné, az intézmény vezetője elmondta, hogy kezdeményezésére, elővigyázatosságból zárták le az otthont a látogatók előtt. Hányásos, hasmenéses panaszok jelentkeztek a lakóknál. Az első szórványos eset után megszaporodott a betegségek száma az intézményben, ahol 86 idős ember él. Mivel nem szerették volna, hogy ez az otthon falain kívülre kerüljön, elrendelték a látogatási tilalmat.

Az elsődleges vizsgálatok szerint rota vírus okozta az eseteket, amelyek enyhe lefolyásúak, számolt be az igazgató. Ennek ellenére egy sor intézkedést hoztak a higiénés körülményektől kezdve a lakók étkezésig. – Ügyelünk a maximális folyadékbevitelre, diétás ételeket főzünk, mert erre a vírusra jellemző, hogy a vékonybeleket megtámadja, így megnehezíti a tápanyag felszívódást – fogalmazott Gogolák Róbertné.

Azt is elmondta, hogy a tapasztalatok szerint ez egy gyors lefolyású, rövid lappangási idejű betegség, így néhány nappal azután, ha már nem lesz újabb megbetegedés, megnyitják az otthont a látogatók előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!