Közélet

2012.01.03. 19:09

Szabó szerint fantom a kórház új igazgatója

Szabó Loránd polgármester nem ért egyet dr. Nagy Mihály kórház igazgatói kinevezésével.

Rácz T.

– Dr. Nagy Mihály egyelőre olyan, mint egy fantom: senki sem látta még a városban – mondta hírportálunknak Szabó Loránd, aki nem írta alá a képviselő-testület többsége által meghozott döntést dr. Nagy Mihály kórház igazgatóvá kinevezéséről.

Dombóvár MSZP által támogatott független polgármestere szerint az igazgató jelölt nem tud elegendő időt áldozni a dombóvári kórház vezetésével járó feladatokra úgy, hogy a karcagi főorvosi állását is meg akarja tartani, és hétfőnként magánrendelést is tart ott. Ráadásul a havi 750 ezer forintos megbízási díjat is magasnak tartja ezért.

A polgármester elmondta, az eddigi igazgató, dr. Kerekes László teljes munkaidőben dolgozott a városi kórházban, amiért 390 ezer forint fizetést kapott.

Szabó Loránd szerint a kórházigazgató-jelöltnek és a jobboldali képviselőknek szembe kellene nézniük azzal is, hogy a dolgozók egy része nem fogadja el az új igazgató jelöltet, s ezzel szerinte a lakosság egy része is egyetért. Úgy véli, a Fidesz a vágóhídra vezető rámpára hajtja ezzel a döntéssel a kórházat. Hozzátette, január 10-én lakossági fórumot tartanak a művelődési házban, amelyre dr. Nagy Mihályt is meghívták.

Nagy Roland, a képviselő-testület Fidesz frakciójának szóvivője ezzel szemben azt állítja, hogy éppen ezzel a döntéssel tudnak a legtöbbet segíteni az egyelőre önkormányzati fenntartású intézményen. Úgy tartja, a következő hónapok sorsdöntőek lesznek, és szüksége van a kórháznak egy olyan – az egészségügyben befolyásos – ember lobbi tevékenységére, mint dr. Nagy Mihály, akinek a kinevezése egy évre szól.
– A polgármesternek joga van megvétózni a testület döntését, ahogyan ezzel a lehetőségével már számos témában élt is – mondta Nagy Roland.

– Ám amennyiben a legközelebbi ülésen újra elfogadjuk ezt a napirendi pontot, már nem tud mit tenni. Éppen ezért felelőtlenség, amit tesz, hisz most nincs a kórházban senkinek aláírási joga, amiből kára is származhat az intézménynek – tette hozzá a jobboldali képviselő.

Mint mondta, kétségtelen, hogy dr. Kerekes László több időt tölt a kórházban, és megbízási díja kevesebb, ám az egyéb költségtérítésekkel együtt ő is körülbelül annyi juttatást kapott, mint amennyit utódja kapna.

A képviselő-testület a tervek szerint január 12-én tárgyalja újra a városi kórház igazgatójának személyéről szóló napirendi pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!