Közélet

2013.10.21. 07:56

Tisztelet és megbecsülés az egészségügyben dolgozóknak

Szakmai előadásokkal, tudományos üléssel, ünnepséggel tisztelegtek a Tolna Megyei Balassa János Kórház dolgozói intézményük névadója előtt az immár tizenharmadik alkalommal megtartott Balassa-napon.

Venter Marianna

A Vármegyeháza dísztermében rendezett szombat délutáni ünnepségen László Varga Zsuzsanna, a megyei kormányhivatal főigazgatója köszöntőjében az egészségügy dolgozóinak jelentőségét hangsúlyozta, kiemelve fontos, önfeláldozó munkájukat. Elengedhetetlen az egészségügyben dolgozók elismerése, itthon tartása. Presztízsük helyreállítása a bérek rendezésével már el is kezdődött.

Dr. Cserháti Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára beszédében szólt arról, hogy a Balassa kórház az ország egyik legrégibb kórháza, amely története során nem egyszer került nehéz helyzetbe, de minden alkalommal talpra tudott állni. Ez történik most is, befejeződik egy nagyon fontos beruházás, és egyéb források is érkezhetnek a lehetséges fejlesztésekhez. Ez annál inkább is fontos, hiszen a következő évtizedekben a lakosság elöregedése miatt felértékelődik az egészségügyi ágazat jelentősége.

Dr. Muth Lajos, a kórház főigazgató főorvosa köszöntőjében arról beszélt, a kórház nehéz anyagi helyzete miatt kétséges volt, hogy egyáltalán megtartják-e a Balassa-napot. Ám végül úgy határoztak, hogy ha a dolgozóktól elvárják a maximális helytállást, akkor megérdemlik azt is, hogy kifejezésre jusson a munkájuk iránti megbecsülés. Az ünnepi beszédeket követően kitüntetéseket és díjakat adtak át.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] Dr. Almási István (jobbról) Pro Sanitate-díjat kapott (Fotó: Gottvald Károly)
[/caption]

Elismerések a legjobbaknak

Pro Sanitate miniszteri kitüntetésben részesült dr. Almási István, a Higiénés osztály vezető főorvosa. Miniszteri dicséretben részesült dr. Rácz István főorvos (Szemészet), dr. Répásy István osztályvezető főorvos (Szülészet-Nőgyógyászat), Debity Istvánné ápoló (Sebészet), Kósáné László Anikó ápoló (Tüdőgyógyászat), Bobály Lajos beruházási osztályvezető, Pintér Emőke finanszírozási osztályvezető. Balassa-díjat kapott dr. Czindrity Mária adjunktus (Neurológia), dr. Kenéz Pál főorvos (Rendelőintézet belgyógyászat), dr. Molnár Gabriella adjunktus (Neurológia), Boros Lászlóné csecsemő- és gyermekápoló (Gyermekosztály), Major Györgyné ambuláns nővér (Gégészet), Mészáros Rozália gyógyfoglalkoztató szakasszisztens (Pszichiátria), Murányi Erzsébet adminisztrátor (Szemészet), Samuné Vajda Edit intenzív szakápoló (Bel-ITO), Bitai Tiborné controller, Eller Gyula villanyszerelő, Farkas Zoltánné adminisztrátor, Honfiné Mátyás Mária bércsoport vezető, Kis László Gáborné adminisztrátor és Olasz István gépkocsivezető. Főigazgatói dicséretben részesült dr. Kövesdi Pál (Palánk, Krónikus belgyógyászati osztály), dr. Ferenczy Piroska (Palánk, Szociális rehabilitációs osztály). A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) megyei szervezetének szekszárdi helyi szervezete Semmelweis-napi elismerő oklevelét Körösztös László ápolási asszisztens kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!