Esküt tettek

2 órája

A bonyhádi képviselő-testület is megkezdte munkáját

Megalakult az új bonyhádi képviselő-testület. A Városházán zajlott szerdai ünnepi eseményen a polgármester, a nyolc egyéni választókerület győztese és a kompenzációs listáról bekerült képviselők esküt tettek.

Teol.hu

Megalakult az új bonyhádi képviselő-testület. A Városházán zajlott szerdai ünnepi eseményen a Bartók Béla Zeneiskola műsorát követően elsőként Filczinger Ágnes jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd felkérte Horváth Klárát, a Helyi Választási Bizottság elnökét, hogy összegezze a június 9-ei választások eredményeit. Tájékoztatójában elmondta, hogy a 10101 választásra jogosult állampolgárból 6133 ment el voksolni, ebből 5888 szavazat volt érvényes. Ez 20% -al több szavazat volt, mint 2019-ben. Ketten indultak a polgármesteri tisztségért, közülük Filóné Ferencz Ibolya nyerte meg a választást 3552 szavazattal. 

Megkezdte munkáját a bonyhádi képviselő-testület, előbb Filóné Ferencz Ibolya polgármester, majd a képviselők is letették esküjüket
Fotó: Kirchné Máté Réka

A tájékoztatót követően Filóné Ferencz Ibolya letette polgármesteri esküjét. Ezután Aradi András esperes, a Helyi Választási Bizottság tagja szólt a képviselő-testülethez, jó munkát kívánva nekik. A nagy érdeklődés mellett zajlott ünnepi esemény a 8 egyéni választókerület és a kompenzációs listáról bekerült képviselők eskütételével folytatódott.

A bonyhádi képviselő-testület összetétele:

Filóné Ferencz Ibolya polgármester /FIDESZ-KDNP/

1.       sz. evk. dr. Égi Csaba /FIDESZ-KDNP/

2.       sz. evk. Steiner Krisztián /FIDESZ-KDNP/

3.       sz. evk. Farkas László /FIDESZ-KDNP/

4.       sz. evk. Kovács Ferenc /FIDESZ-KDNP/

5.       sz. evk. Köllő Roland /FIDESZ-KDNP/

6.       sz. evk. Szabó Tibor /FIDESZ-KDNP/

7.       sz. evk. Csibi Attila /Őszintén Egyesület/

8.       sz. evk. Sárkány Szabolcs /Független/

Kompenzációs lista:

Fenyvesi Csaba /Egységben a Városunkért/

Szabó Gábor /Őszintén Egyesület/

Takács László /Őszintén Egyesület/

SZMSZ rendeletet alkottak, bizottságokat hoztak létre

Összesen hét napirendi pontot tárgyaltak a képviselők az alakuló ülésen. Megalkották az új Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló (SZMSZ) rendeletet, létrehozták a bizottságokat. 

A pénzügyi bizottságot Fenyvesi Csaba vezeti, Sárkány Szabolcsot elnökhelyettesnek választották meg. A grémium további tagjai: Farkas László, Szabó Gábor, Lőrinczné Dávid Mária, Énekes Béla és Vaszari Tibor. 

A humán Bizottság elnökének Kovács Ferencet választották meg, elnökhelyettes Takács László. A tagjai: Csibi Attila, Köllő Roland, Steiner Krisztián, Genzler János, Sebestyén Orsolya, Lützenburgerné Riegl Olga Mária és Ezer-Ferenc Veronika. 

Filóné Ferencz Ibolya két alpolgármesterre tett javaslatot, akiket titkos szavazással választott meg a testület. A következő öt évben is dr. Égi Csaba és Szabó Tibor társadalmi megbízatású alpolgármester segíti majd a városvezető munkáját. 

Többek között arról is határoztak a képviselők, hogy a polgármestert delegálják a Völgységi Önkormányzatok Társulásába és a Mecsek-Dráva Regionális Szilárdhulladék Kezelő Rendszer Létrehozását Célzó Önkormányzati Társulásba. 

Az ünnepi ülés során Filóné Ferencz Ibolya megköszönte a választópolgároknak a meggyőző felhatalmazást, amelynek révén folytathatják azt a munkát, amelynek számos eredménye volt az elmúlt tíz évben is. Kiemelte, a városért és az itt élőkért dolgozva látják el feladataikat a következő időszakban is. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában