Közélet

2013.11.14. 17:52

Bocz József kapta a díszpolgári címet

Bocz József kapta az idei Díszpolgári címet Bátán. Huszárné Lukács Rozália, a település polgármestere a kitüntetést az Utánunk a vízözön című árvízvédelmi rendezvényen adta át az önkormányzati képviselőnek.

TEOL/B.K.

Bocz József a rendszerváltás óta vesz részt a falu vezetésében, ezen a nyáron pedig kiemelkedően teljesített a Duna megfékezésekor. Feleségét, Gabriellát, illetve édesanyját és anyósát a polgármester virággal köszöntötte, hiszen ők biztosították a stabil hátteret. Az ünnepen huszonöten, köztük tűzoltók, katonák, a katasztrófavédelem, a vízügy, a kormányhivatal, a büntetés-végrehajtás munkatársai vettek át Bátáért emlékplakettet és hatvanöten kaptak köszönő oklevelet és emléklapot.

Huszárné Lukács Rozália rövid beszédében köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a védekezésben, és pozitívumként említette azt is, hogy az árvíz nemcsak vitt, de jó barátokat is hozott. Az Ifjúságért Egyesület műsora Petőfi Sándor Föltámadott a tenger című versével kezdődött, majd az ifjak újságcikk- és az árvíz ideje alatt készített naplójuk részleteit olvasták fel. Az önkormányzat ebédre: halászlére, túrós csuszára és rétesre látta vendégül az árvízi védekezésben helyt állókat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!