bajnokok ligája

2020.10.19. 12:30

Párizsba látogat a United

A labdarúgó Bajnokok Ligája E és H csoportjában az erőviszonyok ismeretében rögtön az elsőséget is döntően meghatározható rangadókkal indul a csoportkör kedden: a Chelsea a Sevillát fogadja, míg a Manchester United a Paris Saint-Germain vendége lesz.

Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer walks off the pitch at the end of the game during the English Premier League football match between Manchester United and Tottenham Hotspur at Old Trafford in Manchester, north west England, on October 4, 2020. - Tottenham won the game 6-1. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

A Sevilla az Európa-liga címvédője, a Chelsea-vel közösen pedig az El elmúlt nyolc kiírásából hatot nyert meg. A spanyolok négyszer, az angolok kétszer emelték magasba a sorozat trófeáját. A londoniak formája egyelőre hullámzó ebben a szezonban, két rangadójukat is elbukták. A Liverpooltól a bajnokságban kaptak ki, a Tottenhammel szemben büntetőpárbajt követően maradtak alul a Ligakupában. A Sevilla a Budapesten elveszített európai Szuperkupa után két győzelemmel kezdett a La Ligában, majd a Barcelona vendégeként játszott 1-1-et, a szombati BL-főpróbáján azonban 1-0-ra kikapott Granadában. A másik párban a Rennes a 2008-ban alapított, így nála 107 évvel „fiatalabb” Krasznodart fogadja, utóbbi klub az elmúlt hat évben ott tudott lenni az európai kupaporond csoportkörös résztvevői között.

Az F csoportban az orosz bajnok Zenit tavaly egy kiegyenlített BL-csoportban utolsóként végzett, ezúttal a négyes első kiemeltjeként a belga Club Brugge ellen igyekszik jó rajtot venni otthon. A másik párban a BL-csoportkörben 12 év után fellépő Lazio a favorit Dortmundot fogadja, utóbbi soraiban ismét fiatal klasszisokkal, élükön Erling Haalanddal és a nyáron megtartott Jadon Sanchóval, illetve a 17 éves, nagy tehetségként elkönyvelt amerikai Giovanni Reynával. A bajnokságban az utóbbi három fordulóban nyeretlen olasz gárda – egy döntetlen és két vereség – az egyik legszínesebb kerettel bír az egész csoportkörös mezőnyben, az olaszon kívül 12 nemzet képviselőire számíthat Simone Inzaghi vezetőedző.

A H csoport az előző kiírásban döntős Paris Saint-Germain a Manchester Unitedet fogadja. A sérülések miatt majd egy csapatra való játékosát nélkülöző párizsiak két vereséggel kezdték, de öt győzelemmel folytatták bajnoki szereplésüket, tehát bízhatnak a formájukban. Az angolok – keretükben a PSG történetének legeredményesebb játékosával, a nyáron megszerzett, de eddig a karanténszabály miatt még be nem mutatkozó Edinson Cavanival -, eddig egyetlen, hozzájuk mérhető erősségű ellenféllel mérkőztek meg a szezonban, a Tottenhamtől elszenvedett hazai 6-1-es vereség még sokáig fájó pont lehet esetükben, amelyre a BL-ben lelhetnek a leggyorsabban gyógyírra.

Az előző kiírásban BL-elődöntős RB Leipzig, benne két magyar válogatottal, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal, a Basaksehir ellen kezdi meg szereplését. A török gárda a bajnokságban az első négy fordulóban szerzett gól nélkül maradt, és egy pontjával a tabella utolsó helyén állt, szombaton azonban 2-0-s idegenbeli sikerével elmozdult a holtpontról.

Forrás: MTI

Borítókép: Solskjaer fiaira kemény meccs vár

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!