Cselgáncs

2024.07.28. 18:39

Pupp Réka ötödik helyen zárt a párizsi olimpián

Tokió után Párizsban is ötödik helyen végzett az 52 kilogrammosok között az Atomerőmű SE kiválósága. Pupp Réka az olimpia bronzmérkőzésén a hazaiak kedvencétől, Amandine Buchard-tól kapott ki az aranypontban.

Teol.hu

Súlycsoportjának világranglistáján a hatodik helyéről várta a nyári játékokat Braun Ákos tanítványa, akinek erőnyerőként nem kellett tatamira lépnie az első fordulóban. A második körben a mongol Lkhagvasuren várt a paksira, aki ellen tipikus első meccset játszott. Két-két intés után az ifjúsági világbajnok kapta meg a harmadik sárga lapot, ami egyben az ő vereségét és Pupp Réka továbbjutását jelentette.

Pupp Réka aranypontban kapott ki francia ellenfelétől az olimpia bronzmérkőzésén
Pupp Réka aranypontban kapott ki francia ellenfelétől az olimpia bronzmérkőzésén
Forrás: AFP

A második olimpiáján szereplő paksi dzsúdós a negyeddöntőben azzal az Odett Giuffridával találkozott, akitől három éve Tokióban kikapott a bronzmérkőzésen. Az Atomerőmű SE kiválósága egy intés után aktívabbá vált, ment előre, akadt is biztató akciója, ám a világ- és Európa-bajnok olasz rutinosan védekezett. Egy indításába aztán belekontrázott, és azzal a vazaarival az olasz jutott a legjobb négy közé.

A vigaszágat a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Gefen Primo ellen kezdte az ASE dzsúdósa, ám kettejük ötödik összecsapása egy percig sem tartott. A felek gyorsan földharcba keveredtek egymással, végül a magyar karfeszítését ipponnal jutalmazta a bíró, 4–1-re alakítva az izraeli elleni mérlegét.

A bronzcsatán az az Amandine Buchard került vele szembe, aki ellen mind a hét mérkőzését elveszítette. A nyolcadik összecsapásukat Pupp Réka kezdte aktívabban, de egy földharc során ő került szorított helyzetbe. A pörgős küzdelem során hol a kétszeres Eb-bronzérmes magyar, hol a kontinensbajnok és vb-harmadik francia kezdeményezett. A rendes játékidő nem hozott pontot érő akciót, a ráadás negyedik percében, két intés hátrányban ment előre a paksi, akit egy kísérlet után megkontrázott ellenfele.

Pupp Réka ezzel csakúgy, mint három évvel ezelőtt Tokióban, most is a világ ötödik legjobb dzsúdósa lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!