Európai Néppárt

2024.06.27. 15:47

Régi ellensége hazánknak a migrációpárti Manfred Weber (videó)

Az Európai Néppárt vezetője sokszor és sokféleképpen támogatta az Európát elözönlő illegális migrációt. A politikus a magyar határkerítés egyik legnagyobb ellenzője volt.

MW

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) elnöke

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Olivier Hoslet

Manfred Weber szerint az EU egy jogközösség, ennek ellenére Brüsszel a mai napig nem járult hozzá a magyar határkerítés költségeihez – olvasható a Magyar Nemzet cikkében.

Háborúpárti, gazdaságellenes és migrációpárti koalíció jött létre Európában, Manfred Weber régi ellensége Magyarországnak. Hozzá képest Von der Leyen csupán egy ministráns kislány

– fogalmazott a közelmúltban Orbán Viktor.

A miniszterelnök a migráció kérdésében zajló unióval folytatott csatáról és uniós büntetésről kijelentette: 

Manfred Weber szívéhez közel álló cél, hogy ártson Magyarországnak.

A kormányfő felidézte: 2018-ban a választás megnyerése után nagyon gyorsan megindították az eljárást Magyarország ellen, most pedig ugyanez történt a bíróság ítéletének esetében. 

Weber szerint minden uniós országnak be kell tartania a menekültkvótát

2015 óta Angela Merkel százszor is megbánhatta híres „Wir schaffen das” – vagyis „Meg tudjuk csinálni” mondatát, amellyel az országot elözönlő migránsok befogadására biztatta a németeket.

Manfred Weber pedig egyike azoknak, akik miatt a határvédelmi intézkedéseknek nincs általános uniós támogatása. Orbán Viktor miniszterelnök már évekkel ezelőtt kérte, hogy az EU járuljon hozzá Magyarország határvédelmi kiadásaihoz, mert az óriási költségeket okozott az egész Európai Uniót védő Magyarországnak.

A szolidaritás nem egyirányú utca

– figyelmeztetett korábban Weber, célozva ezzel arra, hogy minden uniós országnak be kell tartania a menekültkvótákat – írta akkor a Politico.

Ezen túl is a migráció és háborúpárti, a magyarokat szinte zsigeréből gyűlölő Manfred Weber az elmúlt években számtalan nyilatkozatot tett a migráció elősegítése kapcsán.

„Az Európai Uniónak be kell fogadnia húszezer menekültet a szíriai Aleppóból” – sürgette még 2016-ban évértékelő sajtótájékoztatóján Berlinben Weber.

„Az EU nem szorítkozhat a pénzügyi segítségére, a csekkfüzet megnyitása mellett a tehermegosztás és a humanitárius segítségnyújtás jegyében be kell fogadnia egy húszezer fős kontingenst a leginkább segítségre szoruló aleppóiak közül.”

Donald Trump határkerítése kapcsán egy 2017. januári Twitter-bejegyzésében pedig azt írta: „mi nem építünk falakat, mi hidakat akarunk építeni.”

2017-ben a német Weber már az európai országokra egyfajta menekült kvótát szeretett volna alkalmazni. Azt hangsúlyozta, hogy középtávon mindenképpen a bevándorlók egy kötelező érvényű elosztási mechanizmusára van szükség. Ugyanebben az évben az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal, Lengyelországgal és Csehországgal szemben a migránsok tagországok közötti korlátozott elosztása miatt.

A cikk IDE KATTINTVA folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában