Celebfigyelő

2024.08.19. 14:00

Dzsúdló is elnézést kért, sírva fakadt a közönség

Elkapta a vihar a paksi Szent István Napok vasárnap esti koncert fellépőjét, Dzsúdlót, polgári nevén Juhász Mártont, a 2021-es év egyik Fonogram-díjasát és közönségét. A koncert elmaradt. A szervezők és Dzsúdló is elnézést kért, a közönség soraiban többen sírva fakadtak. Dzsúdlónak ez volt az első elmaradt fellépése.

Brunner Mónika

Három éve lett Fonogram-díjas, az Év felfedezettje Dzsúdló énekes-dalszövegíró, aki Pakson augusztus tizennyolcadikán vasárnap este kilenc órakor lépett volna fel a Szent István Napok négy napos ünnepségen. A koncert azonban nem kezdődhetett el, vihar kapta el Paksot is, szakadt az eső, villámlott az ég. 

Elmaradtak a koncertek a paksi Szent István Napokon vasárnap, a Dzsúdló, a Willcox és a Yamina
Hiába várta a Dzsúdló koncertet a paksi közönség vasárnap, a vihar elmosta a Fonogram-díjas énekes fellépését 
Fotó: Molnár Gyula

Dzsúdló elnézést kért

A koncert kezdésének időpontjában, az időjárás körülményeire tekintettel negyed óra csúszást jelentettek be a szervezők a színpadon. Ezután pedig mindenki biztonságára hivatkozva lefújták a koncertet. Mindenki döbbenten állt, hogy mi történt. Dzsúdló is kiment a színpadra, és sajnálatát fejezte ki, hogy nem tud fellépni. 

Elmaradtak a koncertek a paksi Szent István Napokon vasárnap, a Dzsúdló, a Willcox és a Yamina
Dzsúdló is elnézést kért a közönségtől a paksi színpadon, később a közösségi médiában is ismertette, hogy az Országos Mentőszolgálat és a hatóságok utasítására kellett lemondani a bulit
Fotó: Molnár Gyula

Volt, aki elsírta magát 

A Dzsúdló koncert lefújásának bejelentésekor már egyre jobban esett az eső, villámlott az ég. A meglepődött közönség eleinte ott sem akarta hagyni a koncerthelyszínt, sőt többen el is sírták magukat. Végül rájöttek, jobb, ha mennek. Mindenki egyszerre indult, például pillanatok alatt tele lett a parkoló, az autósok egyenként körülbelül negyed óra alatt jutottak ki a helyszínről. 

Szent István Napok Pakson 2024. 08. 18. vasárnap, elmaradt a Dzsúdló koncert, volt, aki sírva fakadt a közönség soraiban
A közönség el sem akart indulni kedvencük, Dzsúdló koncerthelyszínéről, volt, aki sírva is fakadt, és vigasztalni kellett. Az eső eközben zuhogott, villámlott az ég Fotó: Molnár Gyula

Elkerülték a pánikot

A Szent István Napok Pakson eseményt a paksi Csengey Dénes Kulturális Központ szervezte, amely a közösségi médiában így számolt be az elmaradt koncertről: 

„Nagyon sajnáljuk, hogy a mai Dzsúdló koncertet az időjárási körülmények miatt le kellett mondanunk. Mindenki azon dolgozott, hogy szuper buli legyen ma este, de az időjárást nem tudjuk befolyásolni. A hatóságokkal és a zenekar managementjével egyfolytában egyeztettünk, egy idő után viszont egyértelművé vált, hogy a vihar nem fog elkerülni minket. Azt nem kockáztathattuk, hogy bárki megsérüljön a villámlás, vagy az áramszünet okozta esetleges pánik miatt. Ezért döntöttünk így. A jó hírünk az, hogy Willcox és Yamina fellépését át tudtuk tenni holnap éjszakára, ezért tovább tart majd a rendezvény a következő napon.”

Dzsúdló újra fellép

Dzsúdló a közösségi médiában ma így tájékoztatta az esetről a rajongóit: 

„Drága Paks! Elmondhatatlanul sajnálom hogy le kellett mondjuk a tegnapi koncertet, sajnos ez nem rajtam, nem a stábon, és nem is a szervezőkön múlt, ez volt az első koncert amit valaha le kellett mondjak időjárás miatt. Az OMSZ és a hatóságok utasítására kellett a bulit lemondani, mert óriási vihart ígértek a régióra, és a közönség biztonsága volt az első. Nehezített körülmények soha nem tartottak vissza az együtt ünnepléstől, és szívem szakadt meg látni titeket sírdogálni az esőben, mindennel azon leszünk hogy bepótoljuk ezt a bulit!! Remélem mindenki épségben hazaért, ha van fejlemény tájékoztatunk titeket! Ölellek Paks” 

Dzsúdló ma, augusztus tizenkilencedikén hétfőn a mosonmagyaróvári Szent István Napokon lép fel este tizenegy órától. Mosonmagyaróváron vasárnap szintén elmosta a vihar a fellépőket, a Valmar már szakadó esőben játszott. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!