Celebfigyelő

2 órája

M. Dobos Marianne a mellrákszűrés fontosságára hívja fel a figyelmet

A Hír tévé szekszárdi származású szerkesztő-műsorvezetője, M. Dobos Marianne is felhívta a figyelmet az október elsejei mellrák elleni küzdelem világnapjára. M. Dobos Marianne férje, a szintén Hír tévés M. Kovács Róbert már régebben felgyógyult daganatos betegségéből.

Brunner Mónika

M. Dobos Marianne közösségi oldalán felhívta a figyelmet arra, hogy az emlőrák a nők egyik leggyakoribb daganatos megbetegedése. A férje huszonévesen küzdött meg daganatos betegséggel, hererákkal.

Cigánykoncertre mentek a Hír tévések
M. Dobos Marianne és M. Kovács Róbert a Budapest Bár koncertjén 
a Margitszigeten
A Hír tévés házaspár, M. Dobos Marianne és M. Kovács Róbert sok időt tölt együtt, idén szeptember elején a Budapest Bár koncertjére látogattak el
Fotó: Facebook

M. Dobos Marianne a rák ellen 

M. Dobos Marianne felhívta a figyelmet arra, hogy minden tizenegyedik nő emlőjében fejlődik ki rosszindulatú daganat. Ismertette, hogy hazánkban évente több mint hétezer nőnél állapítanak meg emlődaganatot, és közülük körülbelül kétezer nő hal meg évente a betegségben. Magyarországon a nők körében a második leggyakoribb daganatos halálok az emlődaganat. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a rendszeres önvizsgálat és mammográfiai szűrővizsgálat fontosságát.

Mint ismert, M. Dobos Marianne férje, M. Kovács Róbert fiatalon küzdött meg a hererákkal, kemoterápiás kezeléseken is túlesett. Nem kockáztat, minden évben szűrővizsgálatra jár, erre biztatja kollégáit, barátait és mindenki mást, aki hallgat rá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!