Paks–Ferencváros

3 órája

A Ferencváros nem csak Saldanhából áll – nyomatékosította Szabó János

Sorozatban harmadszor győzné le a bajnokot hazai pályán a Paksi FC. Ebben nagy szerepe lehet Szabó Jánosnak, akinek többek között a Ferencváros új sztárját, a brazil Saldanhát kellene megállítania.

Berg Sándor

– Ugyanúgy készülünk a Ferencváros ellen, mint bármelyik csapat ellen, de tudjuk, hogy a hétvégi ellenfelünk kimagaslik a mezőnyből. Hazai pályán győzni szeretnénk, ha minden a terveink szerint alakul, akkor otthon tarthatjuk a három pontot – mondta megkeresésünkre Szabó János, a paksiak védője, aki jó formában érzi magát és a csapatot egyaránt. – Az előző fordulóban egy utolsó percben szerzett góllal sikerült nyernünk Fehérváron, ami nagy lökést adhat nekünk főleg annak fényében, hogy a Vidi otthonába nem győzni szoktunk járni.

A Ferencváros új klasszisa, a brazil Saldanha ötven perc alatt négy gólt szerzett az NB I-ben
A Ferencváros új klasszisa, a brazil Saldanha ötven perc alatt négy gólt szerzett az NB I-ben
Fotó: Szabó Miklós

A Ferencváros ma 18.45 órakor az angol Tottenham csapatát fogadja az Európa-liga alapszakaszában. Ezzel kapcsolatban Szabó János elmondta, figyelemmel követik majd a találkozót és szorítanak a zöld-fehéreknek, mint egyedüli magyar csapatnak a nemzetközi kupában. Ugyanakkor erről a találkozóról a paksiak képet kaphatnak, milyen játékot várhatnak és milyen formációban léphet majd pályára a Fradi vasárnap.

A sorozatban hat bajnoki címet szerző Ferencváros új csillaga a brazil Matheus Saldanha, akit az átigazolási időszak utolsó napján hárommillió euróért vásároltak meg a szerb Partizantól. A 25 éves jobb oldali támadó, akinek piaci értékét 8 millió euróra becsüli a Transfermarkt, két bajnokin ötven percet töltött a pályán az NB I-ben, de már négy találatnál jár.

– Gólérzékeny támadó, természetesen figyelni kell rá, de ez elmondható bármelyik Fradi játékosról. Nem egy valakire kell koncentrálnunk, ha így tennénk, azzal magunk alatt vágnánk a fát. Legyen szó Saldanháról, Zachariassenról vagy Adama Traoréról, az lesz a dolgom nekem és a csapattársaknak, hogy megállítsuk őket és ne kerüljenek helyzetbe – fogalmazott a paksiak rutinos védője.

Vasárnap telt ház előtt, közel négyezer-ötszáz néző előtt rendezhetik meg a Paks–Ferencváros rangadót. Szabó János úgy fogalmazott, ennyi néző előtt mindig felemelő érzés játszani, a szurkolók mindig jó hangulatot teremtenek a stadionban. Bízik abban, hogy ezt győzelemmel tudják majd viszonozni.

OTP Bank Liga, 9. forduló
Paksi FC–Ferencváros
Paks, Fehérvári úti stadion, vasárnap, 18 óra. Tv: M4 Sport

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában