Október, a mellrák hónapja

3 órája

Mellrák elleni küzdelemre hívja fel a figyelmet mezével a Szekszárdi WFC – videóval

Minden év októbere az emlőrák elleni kampány hónapja. A női élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Szekszárdi WFC októberben rózsaszínű mezben lép pályára, népszerűsítve a mellrák elleni szűrést.

Berg Sándor

Évente nagyságrendileg 33 ezer rosszindulatú daganat okozta haláleset történik Magyarországon, rosszindulatú emlődaganat következtében évente pedig több mint kétezer nőt veszítünk el, miközben az időben felismert betegség esetén nagyobb a gyógyulási esély. Az emlőrákot az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a nők leggyakoribb daganatos betegségeként tartja számon, ezért október elseje a mellrák elleni küzdelem világnapja, s minden év októbere a mellrák elleni kampány hónapja, melynek nemzetközileg is elismert szimbóluma a rózsaszín szalag. Ez a reményt szimbolizálja, a félelem leküzdését segíti, s akik viselik, a szolidaritásukról tesznek bizonyságot.

Októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjának rózsaszínű mezben lép pályára a Szekszárdi WFC
Októberben, a mellrák elleni küzdelem hónapjának rózsaszínű mezben lép pályára a Szekszárdi WFC
Forrás: Szekszárdi UFC

E kampány mellé állt be a női első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Szekszárdi WFC, amely októberben rózsaszínű mezben lép pályára. Először október 5-én, szombaton az MTK Budapest elleni idegenbeli Simple Női Kupa-nyolcaddöntőben.

„A női labdarúgás az egyik legjobb helye és színtere annak, hogy megmutassuk, mennyire fontos a mellrák elleni szűrés. A lányok örültek ennek a lehetőségnek, kezdeményezőek voltak, szeretnének, ha az egész október erről a kampányról szólna országszerte” Tóth Dorottya, a Szekszárdi WFC asszisztens edzője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában