Régi hagyomány

2024.06.30. 14:00

Horváth István nevét viseli majd a nagydorogi fogathajtó verseny

A nagy meleg ellenére a lovak és a hajtók is jól teljesítettek. Több év kihagyás után volt ismét fogathajtás Nagydorogon.

Révészné Hanol Erzsébet

A régi hagyományokat felelevenítve, öt év kihagyás után szombaton ismét fogathajtó versenyt rendeztek Nagydorogon. A Veganum Lovassport Egyesület és az önkormányzatának közös rendezvényén közel harminc fogat állt rajthoz a kastélypark udvarán. A nagy meleg ellenére mind a lovak, mind a hajtók jól teljesítettek a Tolna Vármegyei fogathajtó bajnokság nagydorogi fordulóján. Az egyesfogatok kategóriájában Kelemen Ákos lett az első helyezett, a pónifogatoknál pedig Böhler Péter. A kettesfogatok C kategóriájának legjobbja Nagy István, a D kategóriájáé pedig Körmös Ferenc lett. A Jokerhajtást Nagy István nyerte.

Közel harminc fogat állt rajthoz a nagydorogi kastélypark udvarán
Közel harminc fogat állt rajthoz a nagydorogi kastélypark udvarán
Forrás: Beküldött  kép

Borbélyné Töttösi Ágnes polgármester elmondta, hogy a következő évtől a nagydorogi fogathajtó verseny hivatalos elnevezése Horváth István Emlékverseny lesz. Tolna vármegye lovasélete és lovaskultúrája ugyanis rengeteget köszönhet a névadónak, aki a megyei fogatsport egyik legkiemelkedőbb alakja volt a hatvanas évektől egészen a kétezres évekig. Az emlékverseny mellett szabadidős lovas ügyességi és díjugrató verseny megrendezése is szerepel a tervek között – tette hozzá Hahn Róbert, a Veganum LSE vezetője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában