Tartalmas nyári programok

2024.07.06. 10:22

Erzsébet-tábor híján is lesz napközis tábor Pakson

Gazdag programokkal várják a gyerekeket a következő hetekben Pakson. Az önkormányzat nem hagyta annyiban, hogy nincs lehetőség Erzsébet-táborra, és a Paks Kistérségi Szociális Központ szervezésében lesz napközis tábor.

Révészné Hanol Erzsébet

Az önkormányzatoknak idén nincs lehetőségük Erzsébet-táborok megtartására, a paksi városvezetés ennek ellenére fontosnak tartotta, hogy lehetőséget biztosítson a gyerekek tartalmas, nyári felügyeletére napközis tábor szervezésével. Ennek részleteiről nemrégiben sajtótájékoztatón számolt be Szabó Péter polgármester és Borbás László, a Paks Kistérségi Szociális Központ igazgatója.

Szabó Péter méltatta a napközis tábor szervezőit
Szabó Péter méltatta a napközis tábor szervezőit
Fotó: Molnár Gyula

Széleskörű összefogásnak köszönhető a napközis tábor

A városvezető elmondta, hogy július 8-tól három turnusban lesznek táborok. Közel száznyolcvan gyermek részvételi szándékát jelezték a családok, és előnyben részesítették azokat, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Szabó Péter kiemelte, hogy nem csupán gyermek megőrzésről van szó, hanem gazdag, színes programokat biztosítanak, szakemberek felügyeletével.

Borbás László szintén azt hangsúlyozta, hogy ez nem csak egy egyszerű tábor. Több mint ötven szervezet és személy támogatására számíthattak a szervezés során, köztük olyanokéra, akik a korábbi években is segítették a gyermekek táboroztatását, illetve érkeztek új felajánlók is. A családok részéről így csak minimális anyagi hozzájárulás szükséges.

Változatos programok várják a gyerekeket

A programban lesz többek között strandolás, filmvetítés, kirándulás, lovaglás és íjászat is. Borbás László azt kéri a szülőktől, ha gyermekük valami miatt nem tud részt venni a táborban, azt jelezzék időben, hogy lehetőséget tudjanak biztosítani azok számára, akik várólistára kerültek. Az egy hetes turnusok során napi háromszori étkezést biztosítanak a gyerekeknek.

Szabó Péter örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy ily' módon megvalósulhatnak a városban napközis táborok, egyúttal köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik kiveszik a részüket a megvalósításból.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában