Közösségépítés

2024.08.25. 11:31

Generációknak nyújtott kikapcsolódást a bátaapáti falunap (galéria)

A falu apraját-nagyját megmozgatta a szombaton reggeltől késő éjszakáig megrendezett falunap Bátaapátiban. A szervezők igyekeztek a legkisebbektől a régebb óta fiatalokig, mindenkinek élvezhető programokkal készülni. Helyszíni tudósítás a bátaapáti falunap legfontosabb eseményeiről:

Bencze Péter

2024 08 24 Bátaapáti. Falunapot tartottak Bátaapátiban. A nagy meleg ellenére is sokan vettek részt az eseményen. Koroknai Róbert a település új polgármestere köszöntötte a résztvevőket....fellépők között volt László Attila fiatal énekes és Kaczor Ferenc. Fotó: Makovics Kornél , Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornel

Már délelőtt, tíz órakor elkezdődött az idei bátaapáti falunap. A résztvevők reggelivel zsíros, vagy lekváros kenyérrel, virslivel alapozhattak az egész napos programsorozatra. alapoztak A falunapot ezúttal is a helyi önkormányzat, valamint a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás (TETT) támogatásával valósultak meg.

Bátaapáti_Mk_0016
Fiatalok és idősek számára is feltöltődést biztosított a bátaapáti falunap
Fotó: Makovics Kornel

Felköszöntötték a falu legidősebb lakóját

A délutáni programkavalkád szívet melengető eseménye volt, amikor Koroknai Róbert virágcsokorral köszöntötte fel a kilencvennégy esztendős Oláh Sándornét, Bátaapáti legidősebb lakóját. Az ünnepelt maga is ott ült a szórakozók között. Amint megtudtuk, Oláh Sándorné 1930. augusztus 8-án született. Élete egy jelentős részét nem Bátaapátiban töltötte, ám jónéhány éve már a falu közösségének tagja. Sokáig a Vöröskereszt aktív tagja volt.

A legkisebbekre is gondoltak

A szervezők igyekeztek úgy összeálllítani a programokat, hogy azok a családok valamennyi tagja számára kínáljanak izgalmas pillanatokat. A helyben élő Tóth Dorottya ezért két saját lovát hozta ki a sportpálya melletti, elkerített területre. A fiatal nő egész nap élménylovaglásra várta a kisgyerekeket, akik szép számmal igénybe is vették a teljesen ingyenesen nyújtott szórakozási lehetőséget.

Dorottya azt mondta portálunknak, régóta jár lovasversenyekre, és amikor Koroknai Róbert, Bátaapáti polgármestere megkérte, tudná-e segíteni a rendezvényt azzal, hogy sétalovaglást biztosít a kicsik számára, azonnal igent mondott.  

Az élményloglás mellett a „Nemesikle" Modellező Egyesület tagjai hatalmas, méretarányos makett repülőkkel várták a fiatalokat és régebb óta fiatalokat. A délutáni programsorozat egyik megmosolyogtató jelenete volt, amikor egy motor nélküli „gép” egyszer csak elszabadult, és berepült a rendezvénysátorba. Az eszköz végül lassan landolt egy baráti társaság ételekkel telerakott asztalán. Az „incidens” során senki nem sérült meg és anyagi kár sem keletkezett. Többen viszont jót nevettek a „baleseten”.

Kaczor Feri volt a bátaapáti falunap sztárfellépője

Délutánra jócskán megtelt vendégekkel a tűző nap ellen menedéket nyújtó hatalmas rendezvénysátor. A sörpadoknál jókedvűen beszélgettek a családok, baráti társaságok. Fogytak a finom sós és édes süteményfélék, és előkerültek a sörös- és borospoharak is. 

Délután három órakor ünnepi köszöntőt mondott Koroknai Róbert, a település június 9-én megválasztott polgármestere, majd a településvezető megnyitotta a sörcsapot. Ezt követően kezdődtek a kulturális programok: egymást váltották a környékbeli együttesek. Színpadra álltak a Mórágyi Német Nemzetiségi Néptáncegyüttes, a Bátaszéki Felvidéki Néptánc Egyesület, valamint a modern koreográfiát bemutató Best Street Team tagjai is. 

Délután négy órától a Csillag Születik című televízióműsor gyerekként popsztárrá lett énekese, László Attila, majd a mulatós zene nagyágyúja, Kaczor Feri szórakoztatta az egybegyűlteket. 

Kaczor Feri koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak. Idősebb Tele Andrásné lányával – a már Bátaszéken élő László Józsefnével – és unokájával érkezett a falunapra. Kaczor Feri koncertjére voltak kíváncsiak, de már délután fél három körül kimentek a rendezvényeknek helyet biztosító sportpályára. Azt mondták, minden évben ott vannak a falunapon, az idei programok pedig különösen tetszettek nekik. Az idei bátaapáti falunap késő éjszakába nyúlóan szórakoztatta a megjelenteket.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában