Misztikum

4 órája

Mágikus átjáró az otthonunkban – ezek az árulkodó jelek

Az ezotéria világában gyakran lehet hallani a mágikus átjárókról, más néven szellemi kapukról, amik akár az otthonunk legváratlanabb pontjain is megnyílhatnak. Egy-egy tükör, antik bútor, vagy akár egy régi falfelület is rejthet ilyen mágikus átjárót. A probléma pedig ott kezdődik, amikor ezeken a kapukon keresztül nemcsak elhunyt lelkek, hanem más, kevésbé kedves entitások is átjárhatnak.

Balogh Éva

Képzeljük el, egy nap arra ébredünk, hogy a kávéfőző felmondja a szolgálatot, a TV csak a szellemidézés tematikájú csatornákon működik, és a kedvenc szobanövény hirtelen romlásnak indul. Mi lehet a közös ezekben? Hát persze, hogy egy mágikus átjáró van az otthonunkban! Ilyenkor felmerül a kérdés, amit egy helyi lakos is feltett magának: miért pont velem történik ilyen? – kérdi elgondolkodva, akinél pár éve minden egyes éjszaka tányérok törtek a konyhában. 

– Azt hittem, a macskánk csinálja, de aztán rájöttem, hogy nincs is macskánk. Azóta elköltöztünk, nem tudom, mi lehet a mostani lakókkal, talán csak én vagyok túlérzékeny, de azóta se tapasztaltam még hasonlót sem – mondta. 

Tolna vármegye rejtélyes eseményeit számba véve, nem lehet elmenni amellett, hogy az esetlegesen létező mágikus átjárókat ne említenénk. E témában kérdeztük Kasza Ilona parapszichológust, helyi ezoterikus szakértőt, aki így fogalmazott: nemcsak az egykori tragédiák helyszínein, hanem akár otthonainkban is megnyílhatnak ezek a kapuk. A régi tárgyak, az elhunytakhoz kötődő helyek különösen alkalmasak erre.

mágikus átjáró az otthonunkban
Mágikus átjáró- egy bolhapiacon vásárolt holmi is megnyithatja  (A fotó illusztráció, forrás: getty images)

Miből lehet tudni, hogy mágikus átjáró nyílt meg?

Ha egyre több furcsa jelenség történik: állandó hangulatingadozások, veszekedések, meghibásodó háztartási gépek vagy éjszakai zörejek, akkor lehet, hogy egy ilyen kapuval van dolgunk. Gyakran kellemetlen szagok vagy megmagyarázhatatlan anyagi gondok is összefügghetnek a szellemi átjárók jelenlétével. Az ilyen kapuk létrejötte többféleképpen történhet. Egy régi tükör vásárlása az ócskapiacon, egy kíváncsiságból végzett szellemidézés, vagy akár egy régi épületbe való költözés is megnyithat egyet. Nem beszélve a tükrök előtti gyertyagyújtásról  – különösen sötét színű gyertyákkal –, ez különösen vonzza a szellemi lényeket. Ezek az átjárók nem válogatnak, az otthonokon kívül irodákban, boltokban is megjelenhetnek, és ha az üzlet hirtelen visszaesik, vagy a forgalom drasztikusan csökken, esetleg az alkalmazottak már hosszabb ideje feszültek egy újabb fizetésemelés ellenére is, érdemes elgondolkodni, hogy valami más is történik a felszín alatt. 

– Úgy tartják ugyanis, hogy ezek a szellemi kapuk negatív energiát bocsátanak ki, illetve a mi energiáinkat használják, ez pedig a környezetre és az emberek viselkedésére is hatással van – magyarázza Ilona. 

Példaként említhetjük egy szekszárdi család történetét, akik egy régi, átalakított épületbe költöztek, ahol az új lakás falai között furcsa zajokat hallottak éjjelente.

– Először azt hittük, csak a régi vízvezetékek okozzák a zajokat, de amikor megláttuk a gyertya lángját ide-oda mozogni, rájöttünk, hogy többről van szó – mesélte a házaspár. Ilona szavai alátámasztják a történetek valóságát: ezek a lelkek, akik nem találnak nyugalmat, gyakran maradnak a közelünkben, befolyásolva környezetünket. Fontos, hogy tisztában legyünk ezzel, mert akár betegséget is átvehetünk tőlük, illetve legyengült energiaszinttel mi magunk betegszünk meg, ha nem vagyunk elég óvatosak.

Egy másik eset Paks közelében történt, ahol egy fiatal nő arról számolt be, hogy édesanyja régi tükre különös árnyakat vetített a falra. – Aznap este furcsa álmom volt, és másnap a tükör, amit édesanyám hagyott rám, eltört. Nem tudom, hogy véletlen volt-e, vagy valami más áll a háttérben – osztotta meg tapasztalatait a nő.

szellemidézés
Hozzáértő nélkül ne próbáljunk kapcsolatot teremteni a szellemvilága (Forrás: Illusztráció: Shutterstock)

Hogyan lehet megszüntetni? 

Semmiképpen sem ajánlott saját kezűleg megszüntetni ezeket az átjárókat, mert a hozzá nem értők csak nagyobb bajt okozhatnak. Érdemes spirituális szakembert hívni, aki energetikailag megtisztítja az otthont. Akár lakásvásárlás előtt is célszerű ilyen tisztítást végezni, hogy biztosan ne maradjanak nyitott kapuk. Végül Kasza Ilona hozzáfűzi: a spirituális tisztítások bezárják ezeket a kapukat, segítenek továbbmenni az itt ragadt szellemi lényeknek. Aki hasonló jelenségeket tapasztal, érdemes felkeresni egy szakértőt és komolyabban is foglalkozni a dologgal.

A lényeg tehát, hogy óvatosan bánjunk a régi tárgyakkal, és ha furcsa jeleket tapasztalunk, ne próbáljuk magunk megoldani a problémát – mert egy nyitott mágikus kapuval nem érdemes kísérletezni. 

Míg sokan szkeptikusak lehetnek e témával kapcsolatban, Tolna vármegyében egyre többen osztják meg egymással valódi tapasztalataikat. Hogy mágikus átjárókkal van-e sok esetben dolga az embereknek, nem lehet egyértelműen állítani. Az események hátterében meghúzódó valóságot is nehéz pontosan meghatározni, de az biztos, hogy a témában rejlő misztikum és a történetek sokak fantáziáját megmozgatják.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában