Most még időszakos akciókat ki lehet fogni

2024.08.18. 07:32

Fával fűtők figyelem! Nem lesz olcsó a fa

Az előrelátó családok már a nyár közepén utána néznek, milyen tűzifát és mennyiért lehet vásárolni. Fával fűtők figyelem! Fontos hírek érkeztek az idei tűzifa áráról.

Mauthner Ilona

A statisztikai hivatal adatai szerint a múlt évi tűzifa és brikett áraknál az idei díjak kedvezőbbek, viszont még így is jelentős az áremelkedés a 2022-es évi árakhoz képest. Fával fűtők figyelem, a Pénzcentrum megkérdezte az Agrárminisztériumot, hogy lehet-e számítani idén hatósági árak bevezetésére!

Fával fűtők figyelem, érdemes minél előbb gondoskodni a téli tűzelőről, most még olcsóbban lehet hozzájutni
Fával fűtők figyelem! Érdemes minél előbb gondoskodni a téli tüzelőről, most még olcsóbban lehet hozzájutni
Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Fával fűtők figyelem! Nem lesz olcsó a fa

Az Agrárminisztérium közölte, nem tud a kormány ilyen jellegű szándékáról, más tűzelőanyagok tekintetében pedig nem illetékesek. Az állami erdészeti társaságok megfelelő készletekkel, kedvező árakkal, időszakos akciókkal és jelenleg rövid kiszolgálási határidővel várják a tűzifa iránt érdeklődők megrendeléseit.

A 2022 szeptemberében bejelentett tűzifaprogram tavaly áprilisban szűnt meg. A hatósági árakat 10 erdei köbméternyi mennyiségig a lakossági vásárlók vehették igénybe.

A Gemenc Zrt-nél például az erdei fa kiseladási árjegyzéke szerint, mely a múlt év november 1-től érvényes a vastag tűzifa (tölgy, bükk, gyetyán) köbmétere tő mellett (erdőben) bruttó 36 830 forint, feladóállomáson 40 640 forint. Vastag tűzifa akácból bruttó 39 370, illetve 43 180 forint köbmétere. Vastag tűzifa fenyőből jóval olcsóbb, 19 050, illetve 22 860 forint köbmétere. De van ágtuskó, vékony tűzifa, gyűjtött tűzifa is, érdemes az árjegyzéket átböngészni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!