Kosárlabda

2024.09.11. 22:09

Zada Williams lett a Sió Kupa MVP-je (képgalériával)

A CSM Constanta centere, Zada Williams bizonyult az 55. Sió Kupa legjobb játékosának (MVP-díj). Jutott bőven elismerés a hazai játékosoknak is.

Rónai Gábor

Az 55. Sió Kupa legértékesebb játékosának járó díjat Berlinger Attila polgármester adta át Zada Williamsnek

Fotó: Makovics Kornel

Nemcsak a torna legeredményesebb játékosa lett a két meccsen szerzett 35 pontjával, de a kupa legjobbjának járó MVP-díjat is Zada Williams, a román CSM Constanta centere vehette át az 55. Sió Kupát lezáró ünnepélyes eredményhirdetésen. Az amerikai magasember remek teljesítménnyel emelkedett ki a constanzaiak közül, a legkevésé rajta múlott, hogy az Euroliga selejtezőjére készülő klub csak az utolsó, azaz a negyedik helyet szerezte meg a rangos felkészülési tornán. Mint arról beszámoltunk, az első helyet a Serco UNI Győr szerezte meg, miután a döntőben 85–68-ra legyőzte a Tarr KSC Szekszárdot, a harmadik hely pedig a TFSE-MTK-é lett a Constanta elleni 83–65-ös sikerének köszönhetően. 

Tarr János és Szabó Gergő adta át a győrieknek járó kupát és vándordíjat Dubei Debórának és Kiss Virágnak
Tarr János és Szabó Gergő adta át a győrieknek járó kupát és vándordíjat Dubei Debórának és Kiss Virágnak
Fotó: Makovics Kornel

Ahogy azt megszokhattuk, a Tarr KSC a tavalyi év különdíjait is ezúttal adta át. Az elmúlt szezon legjobb szekszárdi játékosának járó Szabó Ödön díjat Horváth Bernadett, az előző szezon legtöbbet fejlődő szekszárdi játékosának járó dr. Pető Gyula díjat Mányoky Réka kapta. Az elmúlt szezon legtöbbet fejlődő Tolna vármegyei játékvezetője, vagyis a Szabó György díj tulajdonosa Haag Panna lett, míg az előző szezon legjobb szekszárdi szurkolójának dukáló Marosi Lajos díjat Tóth Csaba kapta. 

Az 55. Sió Kupa végeredménye: 1. Serco UNI Győr, 2. Tarr KSC Szekszárd, 3. TFSE-MTK, 4. CSM CSU Constanta. A torna legjobb játékosa:
Zada Williams (CSM CSU Constanta). A torna legeredményesebb játékosa: Zada Williams (CSM CSU Constanta) 35 ponttal. A győztes csapat edzője: Cziczás László (Serco UNI Győr).

A csapatok legjobb játékosai: CSM CSU Constanta: Zada Williams. Serco UNI Győr: Angyal Barbara. Tarr KSC Szekszárd: Kathryn Westbeld. TFSE-MTK: Szabó Fanni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!