Árcsökkenés

2 órája

Mentik az élelmiszereket Szekszárdon is

Szekszárdi boltkörképünkben utánajártunk, hogy néhány élelmiszerüzletben milyen a választék az akciós termékpultokon, mit, mennyiért adnak olcsóbban október huszonegyedikén hétfőn. Mentik az élelmiszereket, kedveznek a vásárlóknak.

Brunner Mónika

Hetven százalékos árcsökkenéstől a tízszázalékos akcióig naponta széles választék várja a vásárlókat az akciós termékek polcain Tolna vármegyében. Mentik az élelmiszereket a boltokban. Nem ritka, hogy akár néhány száz forintért juthatunk hozzá méregdrága sajtokhoz, salátákhoz, hústermékekhez, vagy, hogy egy-egy sokat nézegetett drágább terméket hirtelen az eredeti árához képest fillérekért is megkaphatunk. Sokan nem akarják elhinni, hogy ha szemfülesebbek, akár egy darab százasért is találhatnak egy nagyobb kakaót vagy éppen káposztasalátát. 

Egyes élelmiszerek eltűnnek a boltok polcairól
Mentik az élelmiszereket Szekszárdon 
(illusztráció)
 Az élelmiszerláncok mentik az élelmiszereket Szekszárdon is, érdemes rátalálni az akciós lejáratú termékekre, melyek jellemzően közeli lejáratú termékek Fotó: Shutterstock/defotoberg (illusztráció)

Mentik az élelmiszereket 

Tolna vármegye élelmiszerpolcain, így Szekszárdon is naponta új választékkal várják a vásárlókat az akciós termékek pultjain. Az itt található termékek jellemzően közeli lejáratúak. Lapunk arra volt kíváncsi, mit rejtenek ezek a polcok hétfőn. Nos, az egyik szekszárdi élelmiszerboltban különleges sajtspecialitást találtunk, amelynek kilóját a kilencezernégyszázkilencven forint helyett új egységáron, hétezerötszázkilencvenkét forintért árultak. A kis darab sajt így kétezerszázhuszonhat forint helyett ezerhétszázegy forintért volt elérhető, húsz százalékkal adták olcsóbban. 

Tokaszalonna és bacon 

Szekszárdi élelmiszerboltban találtunk tejfölt féláron, négyszáznegyvenkilenc forint helyett kétszázhuszonnégy forintért, túró rudit kétszázhuszonkilenc forint helyett százhuszonhat forintért – negyvenöt százalékkal olcsóbban. Habtejszínre huszonöt százalék kedvezményt adnak, nyolcszáznyolcvanöt forint helyett hatszázhatvannégy forintért árulták. Kétszáz gramm szeletelt baconre negyven százalékkal olcsóbb áron bukkantunk: ezerháromszázkilencvenkilenc forint helyett nyolcszázharminckilenc forint. Húsimádóknak újabb csemege a füstölt-főtt tokaszalonna, amelyet negyven százalékkal olcsóbban találtunk, háromszázhuszonöt grammját ezeregyszázötvennyolc forint helyett hatszázkilencvenöt forintért árulták hétfőn. 

Az élelmezés világnapját múlt héten, október tizenhatodikán ünnepeltük. Előtte a hazai készételek pazarlásával kapcsolatos felmérés eredményéhez is hozzájuthattunk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában