Külügy

7 órája

Potápi Árpád János is részt vett az ukrán külügyminiszter budapesti látogatásán

Budapestre érkezett Andrij Szibiha, Ukrajna külügyminisztere, hogy tárgyalásokat folytasson Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel a magyar-ukrán kapcsolatok fejlesztéséről. A találkozón Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett.

Balogh Éva

Szeptember 30-án Budapesten találkozott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Andrij Szibiha ukrán külügyminiszterrel, hogy megvitassák a két ország közötti szomszédsági kapcsolatok fejlesztésének lehetőségeit. A tárgyalásokon Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett, aki térségünk fontos képviselőjeként hangsúlyozta a magyar nemzeti közösség jogainak védelmét Ukrajnában.

(forrás: facebook)
Fotó: Király Márton

Szijjártó Péter a találkozón kiemelte, hogy Magyarország békepárti álláspontot képvisel az ukrajnai háborúval kapcsolatban, és mindkét ország érdekelt a szomszédsági kapcsolatok fejlesztésében. Ugyanakkor elvárja Kijevtől a magyar nemzeti közösség jogainak helyreállítását az anyanyelv, oktatás és kultúra terén. A megbeszéléseken több fontos kérdés is felmerült, köztük a gazdasági együttműködés és a határ menti fejlesztések, valamint a magyar vállalatok védelme Ukrajnában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában