Összefoglaló

2023.07.03. 15:11

Elektromos zárlat okozta a tüzet

Tűzesetek és műszaki mentések is adtak munkát vármegyénk tűzoltóinak az elmúlt hétvégén.

Révészné Hanol Erzsébet

Köves Péter, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy szombaton Tengelicen, a Júliamajor irányába tartó út mellett öt hektáron árpa tarló égett. A tűzesethez a paksi hivatásos tűzoltók vonultak. Egy munkagép az érintett területet körbetárcsázta, míg a tűzoltórajok egy vízsugár segítségével oltották el a még foltokban füstölgő részeket.

Fotó: katasztrófavédelem

Pakson, a Kölesdi úton elektromos zárlat következtében kigyulladt egy dobozos személygépkocsi, és a száraz füves terület is lángra kapott a jármű közvetlen környezetében. Itt szintén a paksi tűzoltók avatkoztak be, és egy vízsugár segítségével megfékezték a lángokat.

Sérült távközlési vezeték veszélyeztette a közúti forgalmat Bonyhádon, a Majos V. utcában pénteken. A műszaki mentéshez a bonyhádi hivatásos és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik kéziszerszámok segítségével vágták el az út fölé belógó vezetéket. Kapospulán és Kölesden is úttestre dőlt fa akadályozta a forgalmat. Előbbit a dombóvári, utóbbit a szekszárdi hivatásos tűzoltók távolították el motoros láncfűrész segítségével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában