Fellebbezés

2024.02.05. 11:48

Súlyosabb büntetés várhat a 17 éves diáklány halálát okozó sofőrre

Súlyosabb büntetést kaphat a 17 éves diáklány halálát okozó sofőr. A Tamás Réka halálát okozó férfira súlyosabb büntetés várhat, az ügyészség ugyanis hosszabb fogházbüntetés kiszabásáért fellebbezett. Az ügyet másodfokon tárgyalják

Révészné Hanol Erzsébet

Miként arról beszámoltunk, a Szekszárdi Járási Ügyészség múlt héten hozott elsőfokú ítélete szerint 3 év fogházbüntetés és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás a büntetése annak a fiatal férfinak, aki 2021 nyarán egy diáklány halálát és két másik súlyos sérülését eredményező közlekedési balesetet okozott Szekszárd közelében. A halálos baleset okozójára azonban másodfokon súlyosabb büntetés várhat.

Súlyosabb büntetés várhat a diáklány életét kioltó baleset okozójára.
Súlyosabb büntetés várhat a halálos balesetet okozó férfira. Fotó: TVKI
Fotó: Katasztrófavédelem

Kirívó közlekedési magatartást tanúsított,

Az ügyészség álláspontja szerint a vádlottnak a balesetet közvetlenül megelőzően tanúsított kirívó közlekedési magatartására, az általa megvalósított többszörös, kiemelt tárgyi súlyú KRESZ-szabályszegésekre, valamint a közlekedési előéletére figyelemmel a járásbíróság által kiszabott tartamú szabadságvesztés nem elegendő a büntetési célok eléréséhez.

A járási ügyészség az ítélettel szemben, hosszabb tartamú fogházbüntetés kiszabása érdekében súlyosításért fellebbezett. A vádlott és védője a kiszabott büntetések enyhítéséért fellebbeztek – írják a Tolna Vármegyei Főügyészség sajtóközleményében.

A vádirati tényállás szerint a vádlott 2021 júniusában a megengedettet meghaladó sebességgel közlekedett személygépkocsijával Várdomb és Szekszárd között, melynek során egy kettős, úgynevezett „s” útkanyarulatban a sebessége miatt lesodródott az úttestről és egy betonhídnak csapódott. A 17 éves Tamás Réka a helyszínen életét vesztette, másik két utas súlyosan, egy pedig könnyebben sérült.

Súlyosabb büntetés várhat a sofőrre

Az ügyészség az előkészítő ülésen a vádlott beismerése esetére 4 év végrehajtandó fogházbüntetés és végleges hatályú közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádlott a vádirattal egyezően beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a járásbíróság – az ügyészi indítvánnyal egyező járművezetéstől eltiltás mellett – 3 év fogházbüntetésre ítélte. Az ügy a Szekszárdi Törvényszéken folytatódik másodfokon.

Mint azt annak idején megírtuk, a balesetben elhunyt lány a Garay János Gimnázium kiváló éltanulója és élsportolója volt. A tragédia áldozatára – szinte pontosan egy éve – kosárlabda tornával emlékeztek az intézményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában