Szerencsésen zárult a kaland

2 órája

Életet mentett két rendőr megérzése Szekszárdon

Eltűnt egy idős férfi a hétvégén Szekszárdon. Az őt kereső két rendőr megérzése végül életet mentett.

Teol.hu

Egy 81 éves szekszárdi férfi rokonai kértek segítséget a rendőröktől október 6-án este, miután hozzátartozójuk kora délután elment otthonról, és azóta nem találták. A Szekszárdi Rendőrkapitányság szolgálatban levő állománya a bejelentés után az idős férfi keresésére indult – tájékoztatott a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Életet mentett, rendőr, szekszárd
Életet mentett Tornóczki Attila és Bognár Zsolt Szekszárdon. Fotó: Police.hu

Tornóczki Attila és Bognár Zsolt – Medinán illetve Szedresben szolgáló – körzeti megbízottak délután szolgálati feladatuk miatt Szekszárdól Medina irányába közlekedtek, amikor látták, hogy egy gyalogos a városból kifelé sétál a szalagkorlát mellett a füves területen. A meleg hétvégi őszi napon nem tulajdonítottak különösebb jelentőséget a dolognak, mivel szabályosan közlekedett, a forgalmat nem akadályozta.

Életet mentett a körzeti megbízottak megérzése

Este fél tizenegy után azonban, amikor kapták a riasztást, bekapcsolt náluk a „kmb-s megérzés”. Ugyan a délután általuk látott gyalogos a város másik végén sétált, mint ahonnan a keresett férfi eltűnt, megérzéseikre hallgatva visszatértek oda, ahol látták. Ketten együtt elkezdték átvizsgálni a füves területet. Alig tíz perc keresés után az út melletti bokros területen, egy árokba esve megtalálták az átfázott idős férfit, aki délután tűnt el onnan körülbelül öt kilométerre. A körülményekhez képest jól volt, beszélni is tudtak vele, de nagyon fázott. A rendőrök kisegítették a férfit az árokból, betakargatták, és mentőt hívtak hozzá.

A mentőszolgálat munkatársai végül kórházba vitték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában