Baleseti összefoglaló

7 órája

Motoros ütközött személyautóval

Az elmúlt 48 óra leforgása alatt négy alkalommal riasztották közúti balesetekhez a vármegyei tűzoltókat – tájékoztatta portálunkat a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Teol.hu

Fotó: Bencze Péter

Személygépkocsi és motoros ütközött kedd délután Bátaszéken, az 5603-as számú út második kilométerénél. A baleset helyszínére a bátaszéki önkormányzati és önkéntes tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit, továbbá a forgalmi akadály megszüntetésében intézkedtek. A motorost mentőhelikopter szállította a pécsi kórházba, míg a gépkocsi két könnyebben sérült utasát a mentőszolgálat a szekszárdi kórházba vitte további kivizsgálás céljából.

Bátaszék
Fotó: Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság

Átszakította a szalagkorlátot, majd az árokban állt meg egy személyautó szerda délelőtt az M6-os autópálya száznegyedik kilométerénél, Paks magasságában, a jobb oldali pályatesten. A baleset helyszínére a paksi hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, továbbá a mentőszolgálat kérésére az egyik utast segítették ki a járműből. A mentők a gépkocsi mindkét utasát könnyű sérüléssel szállították a szekszárdi kórházba.

Paks
Fotó: Paksi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Szerda délután egy kisteherautó és személygépjármű ütközött Mágocson, a Szabadság és a Rákóczi utca kereszteződésében. A műszaki mentéshez riasztott dombóvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyek három utasa közül senki nem sérült meg.

Mágocs
Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

230 esetben vonultak vármegyénk tűzoltói közlekedési balesetekhez idén, amelyeknél összesen 145-en sérültek meg, míg további 8 ember életét már nem lehetett megmenteni. A megváltozott időjárási feltételek, rossz látási viszonyok, hirtelen, erős széllökésekkel, nagy csapadékkal érkező vihar, továbbá az esetleges vadveszély mellett fokozott óvatosságra van szükség, csak az útviszonyoknak megfelelő műszaki állapotban lévő gépjárművel szabad közlekedni, és a megválasztott sebesség mindig legyen összhangban a közlekedést befolyásoló tényezőkkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában