Szabadtéri utcafórum

2022.10.17. 20:44

„Képviselőjelölt úr, van itt feladat!”

Utcafórumra hívta Szollár Zoltán a közönséget, ahol előkerültek a helyi ügyek. A jelölt bízik a közösségben, a honatya a jelenlévők figyelmébe ajánlotta.

Szeri Árpád

Szollár Zoltán (balról) és Máté Péter

Fotó: Makovics Kornél

Eldobált szemét, gondozatlan növényzet néhány ház előtt, rossz állapotú járdák – többek között ezen gondokra vártak megoldást azon szekszárdiak, akik tegnap elsétáltak Szollár Zoltán szabadtéri utcafórumára. A megyeszékhely 4. számú választókerületének Fidesz-KDNP színeiben induló jelöltje hétfőn este a Kadarka és Klapka utcák sarkánál, az esemény okán asztalokkal és padokkal is ellátott helyszínen várta a közönséget. Jöttek is szép számmal és tettek is fel kérdéseket, avagy éppen javaslatokkal álltak elő.

– Nagyon jó lenne, ha ebben a körzetben is olyan képviselő lenne, aki az említett problémákat figyelembe veszi és tesz is az itt lakókért – fogalmazta meg egy hölgy az általános igényt. Máté Péter képviselő erre azt válaszolta, hogy Szollár Zoltán olyan ember, aki nyitott szemmel jár és látja az említett gondokat. Böröcz Máté hozzátette: személy szerint örül annak, hogy Szollár Zoltán elvállalta a jelölést, mert nagyon jó látni azt az eredményes és hasznos, máshol is alkalmazható civil tevékenységet, amit közvetlen környezetében – a Felsővárosban – végez.

Szollár Zoltán többször is kijelentette, hogy bízik a közösség erejében és lehetőleg mellőzné az azonnali szankciókat egyes ügyekben. – A civil életből jövök, olyan helyről, ahol teszünk egymásért – húzta alá. – Ennek alapján nem arra törekednék, hogy egyből a hivatalhoz forduljunk és legyen feljelentés az ügyből. Inkább próbáljunk megoldást találni egymás között. Egy papír pár szép sorral, bedobva a postaládába eredményre vezethet. Nálam működött. 

Kisvártatva megérkezett a rendezvényre Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, így a fórum már túlmutatott a 4. számú választókerület határain. Többek között szó esett a szekszárdi dűlőkben található zártkertekről, arról, hogy egyre többen mennek ki lakni tanyára. Ám ezzel a kiáramlással nem tart lépést a közművesítés, például a vízvezeték hálózat kiépítése.

A honatya úgy látta, hogy a megyeszékhelynek érdemes lenne felülvizsgálnia a városi külterület-belterület becsatolás határokat. Az ugyancsak jelenlévő Gyurkovics János alpolgármester közölte, hogy ebben a témakörben a város számos kérelmet bírál el. Horváth István a hozzászólók felvetéseit hallva ezzel a tréfás megjegyzéssel fordult Szollár Zoltán felé: – Képviselőjelölt úr, van itt feladat! 

Majd a jelenlévőket megszólítva arra hívta fel a figyelmet, hogy Szollár Zoltán igazi közösségi ember, a felsővárosi szervezet megújításával elkötelezett lokálpatriótaként akar Szekszárdért dolgozni. Mindig is csapatban gondolkodott, és kiváló kapcsolat teremtő képességét – amennyiben bizalmat kap a választópolgároktól – ez egész körzetre képes lesz kiterjeszteni.

Szollár Zoltánról már írtunk korábban az időközi önkormányzati képviselőválasztás és a jelöltállítás kapcsán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában