Trump: az ukrán elnök a legjobb üzletember, akárhányszor ide jön, adunk neki százmilliárd dollárt – frissül

969. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Donald Trump volt amerikai elnök és republikánus párti elnökjelölt (j) fogadja Volodimir Zelenszkijt a New York-i Trump-toronyban

Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Fotó: -

Cikkünk frissül!

Valóban lehetnek észak-koreai katonák Oroszországban?

Míg néhány napja még 3 ezer, csütörtökön, Brüsszelben már 10 ezer észak-koreai katona Orországhoz csatlakozásának lehetőségéről beszélt az ukrán államfő. Az ukrán hírszerzés szerint néhány észak-koreai tiszt már a Kurszkhoz közeli területen tartózkodik.

Észak-koreai tüzérségi gyakorlatról szóló tudósítást néznek emberek a szöuli központi pályaudvar tévéképernyőjén
Fotó: Dzson Hon Kjun / Forrás: MTI/EPA

Egy orosz távol-keleti katonai forrás megerősítette a BBC Russian-nak, hogy „számos észak-koreai érkezett”, és az egyik katonai bázison állomásoztak Usszurijszk közelében, Vlagyivosztoktól északra. A forrás azonban nem volt hajlandó pontos számot közölni, azon kívül, hogy „abszolút közel sem voltak a 3000-hez”.

Trump: az ukrán elnök a legjobb üzletember, akárhányszor ide jön, adunk neki százmilliárd dollárt 

Donald Trump megismételte, hogy ha ő lett volna az elnök, a háború soha nem tört volna ki, és ismét azt hangoztatta, hogy ha november 5-én elnökké választják, még azt megelőzően lezárja a konfliktust, mielőtt január 20-án leteszi hivatali esküjét. Ehhez hitelességre van szükség – mondta és megjegyezte, hogy jó kapcsolata van Volodimir Zelenszkijjel és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

TRUMP, Donald; ZELENSZKIJ, Volodimir
Donald Trump és Volodimir Zelenszkij megbeszélést folytat New Yorkban
Fotó: Julia Demaree Nikhinson / Forrás: MTI/AP

A volt elnök Patrick Bet-David internetes műsorában a Biden-kormányzat idején elköltött dollármilliárdokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „Zelenszkij a legjobb üzletember, akit valaha láttam, akárhányszor ide jön, adunk neki százmilliárd dollárt”. Hozzátette, hogy „ez nem jelenti azt, hogy nem akarok nekik segíteni, mert nagyon sajnálom azokat az embereket”. Ezt követően Donald Trump megjegyezte, hogy az ukrán elnöknek 

„soha nem lett volna szabad engednie, hogy a háború megkezdődjön", és kijelentette, hogy "Ukrajna többé nem Ukrajna, csaknem minden városa földig rombolva”.

Hangsúlyozta, hogy a

 háborút még azelőtt meg kellett volna állítani, hogy kitört, ami könnyű lett volna. 

Úgy vélte, hogy a háborút kitörésére Joe Biden demokrata párti elnök szavai ösztönzőleg hatottak, akinek pontosan az ellenkezőjét kell volna mondania annak, amit mondott. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. október 17-én az ukrán-magyar határszakaszon 5169 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5105 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 51 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Ez történt csütörtökön:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában