Minden idők legkegyetlenebb kényszersorozási akciója zajlik Ukrajnában (videó) – frissül

966. napja tart a háború a szomszédunkban. Hírfolyamunkban az MTI, a Magyar Nemzet, a Világgazdaság és az Origo híreiből válogatunk.

MW

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök (j) felkeres egy katonai egységet, amint az északkelet-ukrajnai Szumi területre látogat

Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Fotó: -

Cikkünk frissül!

Minden idők legkegyetlenebb kényszersorozási akciója zajlik Ukrajnában

„A civil lakosságra ráeresztették Zelenszkij vérszomjas kutyáit” – így értékelik az ukránok mindazt, ami napok óta zajlik a kelet-európai országban. Kijev még talán soha nem engedte el ennyire a gyeplőt: szinte mindenhol hadkiegészítő kommandók vadásznak a korban megfelelő 18 és 60 év közötti hadköteles korú férfiakra – adta hírül a Magyar Nemzet

Az elmúlt napok minden eddiginél durvább embervadászata már a Zelenszkijben mélyen hívőket is elbizonytalanította. Az ukrán települések utcáit ugyanis ellepték a maszkos fegyveresek, akik szó szerint vadászni kezdtek a korban megfelelő férfiakra. Kijev, Hmelnyickij, Harkov, Odessza, Lemberg és Ungvár még nem látott hasonló akciókat. A kegyetlenség ugyanis olyan szintet öltött, mint még soha korábban. Kárpátalja megyeszékhelyén például a város központjából rabolták el az embereket, volt, akit elektromos sokkolóval kényszerítettek arra, hogy beszálljon a buszba. 

Lembergben sztriptíz klubokat látogattak meg a hatóságok. 

Harkovban szintén éjszakai szórakozóhelyekre tértek be.

Az ukrán főváros sem maradhatott ki a „jóból”. Kijevben az Okeani Elzi nevű népszerű együttes koncertjéről hazafelé igyekvőket hurcolták el. Ilyenre még soha nem került sor a háború kitörése óta, ami azt bizonyítja, hogy az ukrán vezetés rendkívül el lehet keseredve a háború jelenlegi állása miatt. 

Nem ritka az sem, hogy valakit úgy megvernek a szadista hadkiegészítők, hogy még azelőtt életét veszti, hogy ráadnák az angyalbőrt. 

Az elmúlt hónapokban az ukrán sajtó számos ilyen esetet göngyölített fel, mégsem ítéltek el senkit. 

A Magyar Nemzet teljes cikke ITT olvasható el. 

Csaknem kilencezren érkeztek Ukrajnából hétfőn

Az ukrán-magyar határszakaszon 4703-an léptek be Magyarországra hétfőn, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 4206-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 29 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért – áll a közleményben.

Ez történt hétfőn:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában