Csoda koncert

2 órája

Lengyelül csendült fel Lady Gaga és Bradley Cooper közös dala Bonyhádon

Vasárnap este a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ egyedülálló zenei élménynek adott otthont. A Wacław Felczak Alapítványa hívta életre a lengyel-magyar zenei estet, ahol olyan zenei stílusok keveredtek, mint a dzsessz, a folklór és a pop műfajai.

Farkas Eszter

A koncert művészeti vezetője, Balásy Szabolcs, rendkívül változatos és gazdag műsort állított össze a vasárnap esti ikonikus koncertre. Az est során olyan zenészek művei csendültek fel, mint Anita Lipnicka, Pat Metheny és Babos Gyula, de helyet kapott a lengyel Kakukk népdal, valamint a magyar Csillagok, csillagok című klasszikus is. A repertoár különlegessége abban rejlett, hogy a lengyel és magyar dallamok harmonikus egyvelegét mutatta be, így a közönség két kultúra zenei világába nyerhetett betekintést. 

Balásy Szabolcs és Kusnyér Anna közösen adták elő Lady Gaga és Bradley Cooper ikonikus dalát lengyelül
Balásy Szabolcs és Kusnyér Anna közösen adták elő Lady Gaga és Bradley Cooper ikonikus dalát
Fotó: Kirchne Mate Reka

Kusnyér Anna, Tatai Kata, Hajnal-Sajnovics Míra és Sebestyén Virág lenyűgöző előadásaikkal járultak hozzá a varázslatos atmoszférához. A zenekar tagjai – Balásy Szabolcs (zongora), Horváth Krisztián (basszusgitár), Balogh Balázs (dob) és Pozsgai Tamás (gitár) – kiemelkedő tehetségükkel és professzionális hozzáállásukkal tették még emlékezetesebbé az estet. A különleges rendezvény valóságos kihívás volt, hiszen a művészek komfortzónájukból kilépve először énekeltek lengyelül – ezt a bátor vállalást azonban a közönség vastapssal honorálta – tudtuk meg Balásy Szabolcstól.

Lengyel és magyar dalok egyvelege kápráztatta el a közönséget

A koncertet mintegy kétszáz lelkes látogató tisztelte meg jelenlétével, akik kíváncsian várták, hogyan kel életre a lengyel-magyar zenei örökség. A közönség nemcsak a különleges előadásmódért, de a zenei sokszínűségért és a zenei műfajok mesteri összefonódásáért is hálás volt.

Fotó: Kirchne Mate Reka

A bonyhádi esemény egyedisége abban rejlett, hogy nemcsak zenei élményt kínált, hanem kulturális hídépítést is a lengyel és magyar közönség között. A két nemzet zenei kapcsolatai ezen az estén nemcsak hangokban, hanem érzelmekben is testet öltöttek, megmutatva, hogy a zene univerzális nyelv, amely képes összekötni különböző kultúrákat és hagyományokat. Az este végén a közönség hosszasan ünnepelte a zenészeket, énekeseket és a szervezőket, ezzel is kifejezve háláját a kivételes élményért.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában