Az Év Rendőre

2023.09.28. 07:00

Egy zsaru a nap 24 órájában szolgál

Felderítőként kábítószerrel kapcsolatos bűnügyekkel foglalkozik Szabó-Lukács Zoltán. A rendőr zászlós Budaörsön kezdte rendőri pályáját, korábban volt határrendész, és a Petőfi-laktanyában is szolgált. Bűnügyi területen ő lett idén Szekszárd Év Rendőre.

Révészné Hanol Erzsébet

A Városnapi ünnepségen vette át elismerését Szabó-Lukács Zoltán rendőr zászlós (Fotó: Kiss Albert)

A sorkatonai szolgálat alatt tetszett meg a rendészeti terület a vendéglátó-ipari iskolát végzett, akkor még szakácsként dolgozó Szabó-Lukács Zoltánnak. A rendőr zászlós viszont ma már a Szekszárdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Felderítő Alosztály nyomozója, és nemrégiben bűnügyi területen a Szekszárd Év Rendőre kitüntető címet vehette át a Város napi ünnepségen.

A sorkatonai szolgálat letelte után továbbszolgálóként maradt Budapesten, a Petőfi-laktanyában. Volt lövészraj-parancsnok és alaki kiképző is, vagyis azok közé tartozott, akik az állami ünnepségen látható katonák alaki felkészítését végzik. A rendészeti iskola elvégzése után a Ferihegyi repülőtéren volt útlevélkezelő, majd fő-útlevélkezelő. Eztán jött egy lehetőség a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól, és a Budaörsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának nyomozója lett a betörési csoport tagjaként. 2011-ben került Szekszárdra, ahol felderítőként kábítószerrel kapcsolatos bűnügyekkel foglalkozik.

A díjat meglepődve, de örömmel fogadta, és mint mondta, nem csak a saját érdeme, hiszen csapatban dolgoznak, együtt eredményesek. Arról is beszélt, hogy rendőrnek lenni élethivatás, és ezt a munkát nem lehet másképp végezni, csak teljes odaadással. Ezzel az is együtt jár, hogy példát kell mutatni az embereknek. Egy rendőr, a nap 24 órájában rendőr.

Arra azért törekszik, hogy ne vigye haza a munkát, és otthon a családjának szenteli az idejét. Feleségével egy második osztályos és egy óvodás kisfiú szülei. Szabadidejében szeret velük kerékpározni, a szabadban lenni, főzni. És nem bánná, ha gyermekei is a rendőri hivatást választanák, támogatná őket a döntésükben. Ugyanakkor saját példája alapján hozzátette, hogy aki ezt a pályát választja, annak kitartásra, rengeteg munkára, szorgalomra és még több kitartásra van szüksége.

A közelmúlt egyik jelentős kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos ügyéről is beszámolt, amelynek 31 gyanúsítottja volt, 16 kereskedő, a többiek fogyasztók. Két évnyi vizsgálati munka után nyáron tárult a nyomozás, amelynek eredményeként feltérképezték a bűnszervezetet, és átadták az ügyészségnek az ügyben keletkezett 8111 oldalnyi iratot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában