Teol.hu podcast

2023.12.20. 19:00

Mit jelent a ma iskolája számára a mesterséges intelligencia megjelenése? – podcast

Pedagóguskonferencia volt kedden délután a Mathias Corvinus Collegium szekszárdi képzési központjában. Tanárok, tanítók ültek a széksorokban, mikor Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézetének igazgatója arról beszélt, hogy mit jelent a ma iskolája számára a mesterséges intelligencia megjelenése.

Szepesi László

Setényi János, az MCC Tanuláskutató Intézetének igazgatója (Fotó: K. A.)

Előadását egy ehhez kapcsolódó, mondhatjuk úgy is, gyakorlati foglalkozás követte Bányai Sándor élménypedagógiai tréner, a Pécsi Tudományegyetem docense vezetésével. Ennek lényege, hogy a résztvevők aktív, cselekvő részvétellel legyenek jelen, szerezzenek tapasztalatokat, mert ez az élménypedagógia, amelyet a tapasztalatok közös feldolgozása tesz teljessé.

Ezzel olyan szociális képességeket lehet fejleszteni a gyerekek körében, amelyek fontosak ahhoz, hogy képesek legyenek elviselni egymást, hogy képesek legyenek jelen lenni közösségben, egy osztályközösségben.

A konferencia lényegét foglalta össze a két előadó Szepesi László mikrofonja előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában