Hajdan

2024.07.20. 17:44

Géza elvette Ilonát

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

120 ÉVE Hídépítés a Dunán. A Baja és Bátaszék közt létesítendő dunai áthidalás munkálatainak megkezdése már csak napok kérdése. Az első hivatalos lépés már megtörtént. A közigazgatási bejárást múlt hétfőn Baján, kedden pedig Bátaszék határába végrehajtották. A Duna-híd elhelyezésére Baja város közelében a Duna medrének azt a pontját választották, amelyen Baja és Bátaszék állomások között a legrövidebb összeköttetés lehetséges. (Tolnamegyei Közlöny, 1904. július 21.)

120 ÉVE Házasság a Bezerédj-családban. Reiszig Ede vasmegyei volt főispánnak fia, Géza huszár főhadnagy megtartotta esküvőjét a vasmegyei Ménfőn néhai bezerédi Bezerédj István és özvegye, szül. Kovács Lidia leányával, Ilonával. (Tolnamegyei Közlöny, 1904. július 21.)

120 ÉVE Megvett nagybirtok. Gróf Zichy László vámi birtokát, Simontornya mellett, megvette egy millió hatszázezer koronáért Strasser Imre Tolna megyei nagybérlő és birtokos.  (Tolnamegyei Közlöny, 1904. július 21.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában