Hajdan

2024.07.20. 18:55

Szolgálati fegyverével lőtte agyon feleségét

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Szeri Árpád

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

110 ÉVE Állomási építkezés Dombóvárott. A magyar királyi államvasutak igazgatósága régen tervezi, hogy Dombóvárott nagyobbszabásu szertárt építtet. Erre a czélra a legutóbbi költségvetésben hétszázötvenezer koronát irányoztatott elő. Az államvasut igazgatósága ezt a tervet most valóra váltja és az építkezést legközelebb megkezdi. A vonalszertár rendelkezése az lesz, hogy a zágrábi és a pécsi üzletvezetőségek alá tartozó vonalak anyagszükségleteit ellássa. (Tolnamegyei Közlöny, 1914. július 19.)

110 ÉVE Mennykővel jött a vihar. Nagy zivatar volt Bátaszéken és a villám lecsapott Várkonyi István bátaszéki jegyző lakásába. A villám az ágyban fekvő Várkonyi Istvánné úrasszonyt érintette, aki ennek következtében sokáig eszméletlenül feküdt s kezei erősen megbénultak.  (Tolnamegyei Közlöny, 1914. július 19.)

110 ÉVE Gyilkos hegyőr. Árki József nagydorogi hegyőr viszályban élt nejével, szül. Őri Évával. A viszály annyira elmérgesedett köztük, hogy Árki József szolgálati fegyverével feleségét agyonlőtte. Mikor látta, hogy felesége vérében fekszik, maga ellen fordította a fegyvert és kioltotta saját életét is. (Tolnamegyei Közlöny, 1914. július 19.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában