Egyház

2024.08.30. 12:21

Indul a negyedik évada a férfitalálkozóknak

Szeptember 13–án indul a Pécsi Egyházmegye által szervezett férfitalálkozók negyedik évada. Az idei sorozat két új helyszínnel, Siklóssal és Bonyháddal bővül, így már kilenc városban lesznek elérhetők a programok.

Balogh Éva

fotó: Pécsi Egyházmegye

Forrás: https://pecsiegyhazmegye.hu/pasztoracio/ferfitalalkozok/6363-egyhazmegyei-ferfitalalkozo-szeptemberben-indul-a-negyedik-evad?fbclid=IwY2xjawE9PPVleHRuA2FlbQIxMQABHQufMA-dUUrjPt7Ntv5dTF9ZYktjkYVwOZAD1_G9s3-uNmuzVoe290XNZg_aem_FIg12Q--58fMYRfGjUHeeg

A találkozók Felföldi László pécsi megyéspüspök kezdeményezésére jöttek létre, céljuk, hogy közösséget teremtsenek a férfiak számára, ahol megvitathatják a férfi lét nagy kérdéseit. Az összejöveteleket Pécsen, Mohácson, Szekszárdon, Pakson, Tamásiban, Dombóváron, Szigetváron, Siklóson és Bonyhádon rendezik.  Az új évad témái: a férfi imádsága, a test teológiája, egymás támogatásának lehetőségei és korlátai, valamint Isten rólunk való vélekedésének üzenete.

Pécsi Egyházmegye
fotó: Pécsi Egyházmegye

A négy új témakör olyan kérdéseket vet fel, amelyek minden férfi életében fontosak lehetnek. A test teológiája című téma a test és lélek egységére, valamint az emberi test szakrális jelentőségére fókuszál. Végül Isten rólunk való vélekedésének üzenete arra világít rá, hogyan lát minket Isten, és hogyan értékeljük ezt a kapcsolatot.

Felföldi László püspök minden helyszínen és alkalmon személyesen is részt vesz, várva mindenkit, akit érdekelnek ezek a témák. A részletek és a regisztrációs lehetőségek a Pécsi Egyházmegye honlapján találhatók.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában